Джордж Клуни се притече на помощ на община до Комо, залята от кал

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10040106 www.24chasa.bg
Джордж Клуни с кмета на Лальо Роберто Поци СНИМКИ: Фейсбук

Холивудската звезда Джордж Клуни се появи изневиделица до екипа на "Гражданска отбрана", който се опитваше да разчисти улиците на община Лальо от реката кал заради проливните дъждове. Това съобщи пред италианските медии кметът на Лальо Роберто Поци, който разказа как актьорът, почиващ със семейството си в собствената си вила, отишъл при спасителните екипи и ги попитал имат ли нужда от нещо.

„Появи се изведнъж зад гърба ни и за миг се дадохме сметка, че това беше Джордж Клуни. Самият той започна да ни снима”, разказа кметът Поци. Според него актьорът благодарил на спасителите за работата, която вършели за селото, и показал изключителната си готовност за всичко, което може да направи и той самият. През изминалите дни заради лошото време и проливни дъждове на езерото Комо реки от кал, омесени с отломъци от дървета и сгради, заляха улиците на Лальо. Те причиниха серия от проблеми, достигайки дори първия етаж на Вила Олеандра, собственост на Джордж Клуни. Там в момента актьорът почива с жена си Амал и с двамата им близнаци. 

„Джордж Клуни ни каза, че е готов да помогне и да даде своя принос, попита ни от какво имаме нужда”, каза кметът Поци. Според Поци той помолил звездата да стане лице на кампанията за събиране на средства в помощ на общината. Клуни приел веднага и се ангажирал да го направи и чрез свои канали в Америка, за да се съберат средства за най-тежко засегнатите от свлачищата жители. Самият Джордж Клуни направил и серия от селфи с хора от спасителния екип, на който не спирал да благодари за работата.