Певецът Ар Кели се яви пред съд в Ню Йорк по обвинения в сексуално насилие

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10051302 www.24chasa.bg
Ар Кели СНИМКА: Ройтерс

Американският ритъм енд блус певец Ар Кели се яви на предварително изслушване пред съд в Ню Йорк по отправените му обвинения в сексуално насилие, предаде Ройтерс.

Процесът срещу него е насрочен за 9 август.

Кели, който е на 54 години, е обвинен, че ръководи престъпна мрежа заедно с мениджърите си, бодигардове и други свои служители, които му помагали да наема жени и непълнолетни момичета за секс. Според федералната прокуратура групата набелязвала жертвите на концерти и други места и организирала срещите им с Кели. Деянията са извършени преди повече от две десетилетия, предава БТА.

В края на юни изпълнителят, който е носител на три награди "Грами", беше арестуван в Ню Йорк.

Освен в Ню Йорк, обвинения в сексуално насилие и корупция на Ар Кели са отправени в Илинойс и Минесота. Според прокурорите ръководената от него мрежа е действала и там.

Властите в Илинойс подведоха певеца под отговорност и за корупция. Той е обвинен, че е дал подкуп на служител през 1994 г., за да получи фалшив документ за самоличност на името на певицата Алия, за да могат да се оженят. Тогава тя е едва на 15 години. Алия почина при самолетна катастрофа на Бахамските острови през 2001 г.

Ар Кели, който е носител на три награди "Грами", не се признава за виновен по нито едно от отправените му обвинения.