4-годишна, Теди Кацарова се изгубила на морето, родителите ѝ я молят да не казва на баба и дядо

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10066944 www.24chasa.bg
Теди Кацарова

4-годишната Теди Кацарова за първи път отива на море. Заминава за Слънчев бряг с майка си Силвия Кацарова и баща си Милчо Кацаров.

“Бяха на снимки за Националната телевизия и след това решиха да съчетаят няколко дни с мен на морето”, спомня си певицата.

Предишната вечер един от операторите в телевизията разказвал как е загубил детето си. Всички му се подигравали, включително и родителите на Теди. “На следващия ден се случи абсолютно същата история. Реших да проверя дали се е стоплила водата в детския басейн - нещо, което правех редовно, защото така ме беше инструктирала баба, с която живеех. Преди това предупредих майка ми, че отивам, тя не ме отрази, защото четеше книга, после казах и на татко, който беше във водата, и той не ми обърна внимание”, разказва Теди. На връщане от басейна тя не забелязала огромната жълта чанта на точки, която ѝ служела за ориентир, и тръгнала по плажната ивица на Слънчев бряг.

“Оказа се, че съм вървяла в обратна посока.

Вече е залез-слънце

и ме забелязват

някакви хора, чисто

гола и ревяща”, спомня си тя. Прибрали я в хотел, завили я с кърпа и започнали да я разпитват. “Хората ме попитаха къде съм отседнала, аз им казах, че съм в голям хотел. Единственото нещо, което съм успяла да кажа, е било домашния телефон в София. Добре, че баба и дядо не са го вдигнали, защото е щяло да стане още по-голяма паника”, разказва със смях певицата. Междувременно Силвия и Милчо Кацарови отиват в милицията, за да съобщят за изчезналата си дъщеря. След като не успели от хотела да се свържат с никого в София, подават сигнал за изгубено дете - така всъщност откриват Теди.

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Pocket Casts

Overcast

Deezer

“След два дни престой се прибираме към София, за да ме предадат по живо, по здраво на баба ми и дядо ми, защото нашите трябваше да заминат на поредното турне в чужбина. През целия път и двамата ми говореха: “Теди, нали няма да кажеш на баба и дядо, че сме те изгубили”, а аз им отговарях: “Не, няма!”. Първата ми дума на влизане вкъщи бе: “Бабоо, те ме загубиха!”.

Певицата винаги е чувствала липсата на родителите си, които по онова време прекарват по-голяма част по турнета в чужбина. Най-хубавите моменти за нея си остават през лятото, когато те се прибират в България. “Винаги ме вземаха на летните си турнета из България. Прекарвах време с кучето в хотелската стая, отваряха ми минибара, изяждах всичко от него, гледах телевизия и бях много щастлива”, спомня си Теди.

До 11-годишна

певицата живее с

баба си и дядо си

“Много неща научих от тях. Сега майка ми и баща ми се опитват да наваксват, но това закъсняло чувство на родителство не им се получава. Понякога ми се сърдят, че съм прекалено самостоятелна.

За мен голямата

победа в живота ми

е да мога сама да си

изкарвам парите,

да правя проектите си, да инвестирам в клиповете, да си избирам музикантите, всичко. Това е най-голямото ми постижение”, категорична е тя.

В началото на музикалната си кариера Теди Кацарова се сблъсква с доста трудности заради фамилията, която носи: “В един момент хората просто не искаха да ме чуят. Те чуваха само фамилията ми. Едно шоу като “Маскираният певец” ми помогна и хората ме чуха след толкова години. При участието си тази пролет в него всички разбраха, че мога да пея, и това много рязко промени отношението към мен. Имаше период, все не можеха да ми кажат името и не го помнеха. Сега вече знаят коя съм и че не съм дъщерята на “кораба”. Щастлива съм, че успях да се измъкна от тази хватка”.

Заради всички трудности тя няколко пъти мисли да се откаже от музиката. Това така и не се случва - все пак Теди е закърмена с нея. Била в бебешката количка, когато родителите ѝ записвали в Първо студио на БНР и я водили със себе си. Все още, когато влиза в това студио, се чувства като у дома. За нея най-комфортното и защитено място си остава звукозаписното студио. “Много обичам да съм пред камера, не изпитвам паника, ако съм на сцена. Това са неща, които ги поемаш от родителите си и искаш да бъдеш в това нещо, искаш постоянно да си заобиколен от музиканти, да си в тази сфера, да твориш. Години наред се занимавах с изобразително изкуство и можех да стана художник, но не беше това моята среда, защото израснах с музиканти”, категорична е певицата.

През 2001 г. Теди се омъжва за финландеца Макс Холм и се мести да живее при него. Девет години остава във Финландия. Сега все си мисли, че ако е била останала в България, е можело да има по-голяма кариера. “5 години след това имах малко турне в САЩ и всички идваха при мен с албума ми “Кадифе” от 2000-ата за автограф. Цялата вълна, която тогава се беше изнесла извън България, си бяха купили този албум. Тогава бях направила огромни продажби, такива, каквито сега е немислимо да се случат. Хората си вземаха това, което им е като спомен оттук, и тогава осъзнах, че може би съм направила грешка, като съм се преместила в чужбина. От друга страна, работата, музикантите, диджеите, с които работех, обикалях цяла Швеция, бях по страхотни фестивали, там започнах да композирам и си мисля, че това нямаше да мога толкова много да го развия в България”, казва тя.

След дългата пауза извън родината се страхува да се върне, но е взела решението, че с брака ѝ е приключено и няма какво повече да прави там. “Заминах и започнах от нулата и имах много работа, върнах се, тук не започнах от нулата, но от началото. Страшен учебник ми беше това. Там нямах почти никакви приятели и това много ме товареше. Докато тук са ми най-близките хора”, разказва певицата.

Сега не може да си

представи, че ще

живее в чужбина

Благодарна е, че е минала през тези уроци на живота, защото са я направили съвсем различен човек и вече нищо не може да я уплаши освен загубата на най-близките ѝ хора. Не би направила отново същите грешки. Сега също има приятел от чужбина, но не планира да се мести там.