“Тангра” се връща на сцената в памет на Косьо Марков

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10070753 www.24chasa.bg
Група "Тангра"

Група “Тангра” се връща на сцената със специален концерт на 25 август в столичното кино “Кабана”. “Бандата се възражда за нов живот, решихме да продължим в памет на Косьо Марков. Той не би искал групата да спре да съществува”, каза вокалът Боби Косатката.

Създателят на “Тангра” Косьо Марков си отиде от този свят след усложнение от ковид през март. Сега бас китарата ще хване Валери Григоров-Рио. Той ще свири заедно с останалите музиканти - Дани Ганчев (клавишни, вокал), Боби Косатката (вокал, китара), Иво Чалъков (китара) и Стефан Попов (барабани).

Групата се връща към своя нюуейв период от втория си албум, но със съвременно звучене, което е китарно ориентирано. На концерта в София ще звучат емблематичните хитове “Жулиета”, “Оловният войник”, “Бъди какъвто си”. Музикантите ще изпълнят и някои от последните песни, които Косьо Марков написа. Едната е посветена на съпругата му Лаура и се казва “Когато си до мен”. Той е автор както на текста, така и на музиката. Ще прозвучи също “Денят” по текст на Александър Петров и отново музиката е на Косьо Марков.

След София групата се отправя към Пловдив, където на 29 август ще свири на сцената на “Капана фест”.