Грим на плажа? Да, но с бронзант и без фон дьо тен

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10080939 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Ползвайте матови червила вместо лъскави

Плажът не е моден подиум, но със сигурност всяка жена иска да изглежда добре там. Тренировки за стегнато тяло, красив бански, модерен маникюр са само част от подготовката за зашеметяваща лятна визия. Тук идва ред на въпроса трябва ли към визията да бъде прибавен гримът? Много жени ползват грим на плажа, но вместо красив те придобиват комичен вид. Фон дьо тенът се разтича, а червилото - размазва. Само с няколко стъпки обаче може да изглеждаме добре на плажа с грим.

На първо място хидратирайте лицето си. На пазара има хидратиращи кремове, но може да си направите и вкъщи. Такава маска е с краставица, кисело мляко и овесено брашно. Смесете до получаването на хомогенна смес, оставете 30 минути върху лицето и изплакнете с хладка вода. Бактериите по кожата са елиминирани, а тя е подхранена в дълбочина. В морската вода се съдържат много бактерии, които замърсяват лицето. Почиствайте го всекидневно, за да е гладко и сияйно.

За да предпазите лицето от слънчево изгаряне, мажете със слънцезащитен крем. Ползвайте продукти, които са предназначени за лице, защото те са с по-фина формула, която щади чувствителната кожа. Слънцезащитните кремове за лице имат повече активни съставки, които защитават и подхранват кожата. Нанесете го около 20 минути преди да се изложите на слънце, за да предпази качествено. След като лицето е съхранено от силното слънце, то е готово за третиране с грим.

На първо място оставете фон дьо тена настрана. При пряк контакт със слънцето той придобива лепнеща консистенция. Нанесен върху кожата, стои неестествено и може да има видима разлика с тена на тялото. Затова ползването му на плажа не е препоръчително. Ако много искате да скриете някои белези по лицето, смесете една капка от козметичния продукт със слънцезащитния крем. Другият вариант е ползването на коректор с цвета на кожата. Нанесете го с помощта на четка само върху нежеланите недостатъци и размажете до сливане с цвета на кожата.

Ако чувствате лицето си бледо и искате да му придадете сексапилен тен, бронзантът е на ваше разположение. Нанесете върху скулите, челото и брадичката, за да подчертаете чертите си. За сияние на кожата прибавете блясък в областтна на деколтето и раменете. Може да ползвате и бронзираща пудра, която се разнася с четка. Предварително премахнете излишното количеството по нея, за да не се наслои по кожата ви. Има вероятност пудрата или бронзантът да се измият във водата, но няма да се размажат както фон дьо тенът.

Пудрата има и друго приложение на плажа - предпазва лицето от лъщене. Съвсем нормално е да се изпотите под силното слънце, затова сложете пудра в плажната чанта. При нужда заличете потното чело с помощта на четка.

Ако сте решили все пак да сте гримирани на морето, концентрирайте се само върху една част от лицето. Идеален акцент могат да бъдат подчертаните очи. Разбира се, не прекалявайте със сенките, спиралата и молива. Ползвайте водоустойчиви продукти и не нанасяйте спирала върху долните мигли. Има вероятност от размазване и комичен ефект. Имайте предвид, че в солената вода повечето козметични продукти дразнят очите. Ако спиралата се размаже по клепачите, не почиствайте с пръсти. Ползвайте матиращи кърпички, като потупвате върху участъка.

Устните са другата предпочитана част от лицето, която има нужда от акцентиране. Препоръчително е да не слагате лъскави червила, тъй като те се разтичат бързо от топлината. Нанасяйте матово червило, което няма да се размаже. Сега е и моментът да еспериментирате с по-искрящи нюанси. Вишневочервено или корал придават екзотична и секси визия. Ако не сте уверени в ползването на провокативни цветове, все пак третирайте устните си с балсам. Слънцето изсушава устните и е добре да ги намажете с вазелин или балсам със слънцезащитен фактор.