Красиви гледки от Силистра във фотоизложба

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10085802 www.24chasa.bg
Авторите и инициаторът на идеята Лилия Маркова бяха поздравени от зам.-кмета Мария Недялкова. СНИМКА: Снимка: Авторът

"Красотата ще спаси света" е името на фотоизложбата със забележителни природни гледки от Силистра, подредена в регионалната библиотека „Партений Павлович”.

Експозицията е реализирана от неформалната организация „Pицари на доброто” в града. Фотографиите са дело на Елена Василева, Росица Иванова и Антония Маркова. Майсторите на обектива са пресъздали красиви природни картини от дунавското крайбрежие край града. Авторите и инициаторът на идеята Лилия Маркова бяха поздравени от зам.-кмета Мария Недялкова.

Културната проява е продължение на инициативата на общинския съветник Златко Куртев за конкурс за най-добра снимка на залезите над Дунав, в който миналата година се включиха десетки аматьори и професионалисти – граждани и гости на Силистра. Специално жури отбра най-добрите 31 творби и ги показа в изложба в Регионалната библиотека. Тогава снимките бяха дарени на отделението по ортопедия и травматология. Настоящата изложба показва авторския поглед на трите най-добри участнички от изложбата през 2020 г. Предложение на „Рицари на доброто“ е такъв конкурс да стане традиция и снимките на великолепните слънчеви залези и изгреви да украсят коридорите на училища и обществени сгради в Силистра.