Море. Повече море!

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10087507 www.24chasa.bg

MORE beach restaurant - този “по-плажен ресторант” носи очарованието на лятото, споделя тайните на черноморската кулинария, разкрива най-пленителната гледка към залеза и всъщност се казва “Море”.

Заигравката в името му не е случайна. Намира се върху пясъка на метри от вълните, под навес, скован от гредите на 100-годишна родопска плевня. Затова “вътре” в ресторанта няма дори две еднакви колони!

Именно стремежът да се подчертае чарът на естествените вкусове и материали е концепцията там. Основните продукти са само от местни производители, за да се гарантира, че всичко е сочно и свежо. Дори пресносолното биволско сирене се прави специално за MORE beach restaurant. Вариациите от черноморски риби изобилстват в менюто. Дори рибената чорба е от поне 5 вида прясна, но задължително черноморска риба! Изключително внимание е отделено на рецептите с рапани и т.нар. хрупкави “морски череши” - черноморските скариди, познати от детството на Североизток. Паелята, приготвяна в ресторанта, дължи солеността си именно на тях! Десертите са създадени, за да подчертаят всичко дотук. Опитайте авторските мляко с ориз и торта с 3 вида шоколад и малини!

Семпъл плаж и бар с авторски коктейли допълват усещането за “повече море”, а за да го почувствате, то непременно посетете Крайбрежната алея в комплекс Св. св. Константин и Елена - точно на 10 км от Варна!