Аня Пенчева написа книга за Ламбо, която никоя дъщеря не иска да прочете от майка си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10110117 www.24chasa.bg
Аня Пенчева и Стефан Данаилов в последния им общ спектакъл "Актрисата" СНИМКА: Божидар Марков

Актрисата представя олимпийските шампионки по художествена гимнастика в шоуто “Смехът е разрешен”

Това е книга, която никоя дъщеря не иска да прочете от майка си.

С това първо изречение започва художествената биография “Такъв беше Ламбо”, написана от Аня Пенчева - най-красивата партньорка на Стефан Данаилов в киното и театъра.

Ясно е, че автор на първото изречение е Петя Дикова - дъщерята на талантливата актриса. Оттам нататък историите, спомените, емоциите са на Пенчева, наричана с любов от колеги и зрители “секссимволът на българското кино”. Редактор е писателят Захари Карабашлиев.

“Малка част е автобиографична, защото книгата всъщност е за Ламбо”, обясни актрисата, която се надява скоро да даде томчето за печат.

Преди това обаче ще изгрее в Бургас (26.08.), Варна (30 и 31.08.) и Пловдив (1.09.) с шоуто “Смехът е разрешен”. Спектакълът събира на една сцена заедно с Аня Пенчева още Виктор Калев, Мария Сапунджиева, Нели Петкова, Павел Иванов, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов. Музикални гости ще са Богдана Карадочева и Стефан Димитров, а Аня Пенчева ще представи на публиката олимпийските шампионки по художествена гимнастика.

“При тези успехи на момичетата не знам защо Наско Сираков не вземе Илияна Раева - човек от къщата му, за треньор на “Левски”? Хем ще му излезе по-евтино, хем отборът ще постигне впечатляващи резултати. Та тя е фюрер”, каза през смях Пенчева. Тя нарича приятелката си така от времето, когато двете семейства си стават близки, живеейки заедно в софийския квартал “Зона Б5”.

“Истината е, че за мен ще бъде изключително удоволствие да представя златните момичета, защото всеки българин трябва да види съчетанието им, докато играят в трика в бяло, зелено, червено. В това размирно време трябва да се вдига националното самосъзнание”, каза още Пенчева.