Вежди Рашидов на остров, където има аязмо на 1500 години

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10112025 www.24chasa.bg
Вежди Рашидов (вляво) с археолога проф. Казимир Попконстантинов СНИМКА: Личен архив

Там е открита частица от мощите на Свети Иоан Кръстител

Вежди Рашидов посети днес (24.8.) остров „Свети Иван“ край Созопол по покана на проф. Казимир Попконстантинов и разгледа работата по проучването на уникалното манастирско аязмо, запазено непокътнато в продължение на 1500 години.

Наричат този необикновен чудодеен извор най-новото чудо на острова, където преди години екипът на проф. Попконстантинов откри частица от мощите на Свети Иоан Кръстител.

„Специално поканих г-н Вежди Рашидов да се запознае днес с нашата дейност в изследването на най-големия в черноморската акватория остров, защото в продължение на повече от десет години той винаги е полагал големи усилия да подпомага нашите археологически проучвания – и като министър на културата два мандата, и след това като законодател“, каза проф. Казимир Попконстантинов.

Вежди Рашидов поздрави археологическия екип и посочи, че уникалното ни наследство е лицето на България пред Европа и пред света и именно затова при управлението на ГЕРБ са отделяни много средства за разкриването, консервирането и експонирането на археологическите открития.