Чуйте защо Богдана от БГ радио тръгна на курс по плетене (подкаст)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10120093 www.24chasa.bg
СНИМКА: ИВЕЛИНА ЧОЛАКОВА

Радиоводещата Богдана Трифонова е от хората, които обичат нещата да се случват бързо. Така енергична е и пред микрофона на БГ радио.

Затова дейности като шиенето и плетенето винаги са били много далеч от нея. Не щеш ли, нейна приятелка се записала на курс по плетене и заинтригувала и Богдана. “Отидох и аз, дадоха ни игли, първата плетка, втора бримка, трета и изведнъж започнах да изпитвам зверско удоволствие”, разказва радиоводещата в подкаста “24 часа от живота”. Купила си игли, прежди и вече почти всичките ѝ приятелки имат изплетени от нея шапки и шалчета. “Направих и цяло одеяло. То започна от кръгче, премина от подложка за топло през покривка за табуретка и постепенно стана одеяло, което прилича на залез, защото е с всякакви цветове”, разказва с усмивка Трифонова.

Веднага след ВИТИЗ тя попада в медийните среди по любовни съображения, както обича да казва. “Имах предложение от няколко театъра извън София. Бях решила да тръгвам към Русе, много ми харесваше градът и си казах: “На 20 и... самостоятелна, ще изляза от вкъщи, ще започна да работя”. Тогава се запознава с мъжа си и вместо да тръгне надалече, започва работа в новините на току-що прохождащата Нова телевизия. Отговаря за културата, а заедно с Ирен Леви съобщават и прогнозата за времето.

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Pocket Casts

Overcast

Deezer