Жената на Род Стюарт стана полицай в Лондон

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10124192 www.24chasa.bg
Пени Ланкастър се запалва по полицейската работа, докато участва в телевизионно риалити за разплитане на действителни криминални случаи с помощ от известни личности. СНИМКА: CHANAL4

Бившият модел респектира пикаещ по статуя младеж и работи с наполовина по-млади от нея колеги

Когато си жена на един от най-известните музиканти в света, е малко вероятно да ти хрумне да ставаш полицай, и то редови, обикалящ по опасните лондонски улици. Но както е известно, всяко правило си има изключение и в случая това е Пени Ланкастър.

Дългокраката съпруга на Род Стюарт, която преди по-малко от 20 години се изявяваше като модел на дамско бельо, сега кръстосва британската столица

с полицейска

униформа,

белезници и палка

50-годишната Пени толкова съвестно изпълнява новата си работа, че бързо успя да се прослави и с нея. Тя бе заснета как респектира младеж, който уринира върху статуя. След кратък разговор с нарушителя го придружава до близък магазин, за да купи вода и да измие пикнята си.

Пени се запалва по полицейската професия, след като участва в телевизионен риалити формат през 2019 г., в който известни личности се включват в разследване на престъпления заедно с истински ченгета. По-късно преминава обучение за специален полицай, което означава, че работи за органите на реда на доброволни начала, но има същите правомощия като колегите си на щат, включително може да арестува нарушители. В интервю тя се шегува, че единствената разлика помежду им е възрастта, тъй като обикновено патрулира с два пъти по-млади от нея момичета и момчета. Това обаче я стимулира да дава най-доброто от себе си. Наскоро

успяла да спаси

жена, която се готви

да се самоубие

“Когато мислите за полиция, вероятно се сещате за най-жестоките престъпления, но ние сме на улицата, за да помогнем и на най-уязвимите. Напоследък има много инциденти от мостове и онази вечер аз помогнах на някой, който беше много отчаян на един от тях”, споделя госпожа Стюарт пред ITV.

На въпрос дали съпругът ѝ се е опитвал да я откаже от новата ѝ работа, тя отговаря: “Изобщо”. Род и момчетата им, които са на 10 и 15 г., първоначално се притеснявали за нейната безопасност, но бързо разбрали мотивите ѝ да иска да има по-голям обществен принос. 

“Опасно е, но полицията е обществото и обществото е полицията. Има както жени, така и мъже, братя, сестри, чичовци, лели. Ние сме просто обикновени хора, които слагат тази униформа, за да предпазваме и защитаваме”, обяснява Пени Ланкастър. Според нея новата ѝ работа най-добре подхожда на това, което е тя като човек.

“Можех да се

разхождам по

червения килим

с Род или да се

радвам на козите,

които отглеждам

Но идва момент, когато всеки се пита: “Кой съм аз? Какъв съм в основата си?” Така и аз почувствах, че винаги съм искала да правя точно това. Става въпрос за самоличността”, разсъждава още бившата манекенка.

Преди да стане полицай, тя е била фитнес треньор, модел, фотограф и тв водещ.

Запознава се с Род Стюарт през 1999 г., когато той вече е световна знаменитост. Кандидатства да го снима по време на турне и в хода на съвместната им работа се влюбват. Шест години по-късно, на върха на Айфеловата кула, певецът пада на колене с диамантен пръстен пред Пени и я моли да стане негова съпруга. По това време тя вече е бременна с първия им син. Затова сватбата е отложена за 2007 г. Женят се в Италия, а след четири години стават родители на второ момче. Официално певецът е баща на осем деца от 5 различни жени, но в края на миналата година се появиха информации, че е открил още една незаконна дъщеря – плод на кратка и страстна връзка, която имал на 18 години в началото на музикалната си кариена.

“Никой никога не е успял да спре Пени, ако тя е решила, че иска да направи нещо. И аз винаги съм зад нея през целия път”, казва Род Стюарт, когато съпругата му решава да се включи в полицейското риалити. В един от епизодите тя

се сблъсква с

наркодилър, който

я заплашва с нож

Тогава съпругът ѝ признава, че се страхува малко за нея заради спецификата на това, с което се захваща, но въпреки това я подкрепя, както винаги го е правил през 20-те години, в които са заедно.

Да даваш възможност на половинката си да поеме по свой път, е един от уроците, които музикантът научава при разпадането на втория си брак с модела Рейчъл Хънтър. Той направо е в шок, когато след 8 г. заедно тя обявява, че иска развод и объркано изпуска следната реплика: “Аз съм рок звезда. Кой си тръгва от рок звезда?”.

Самата Рейчъл пък казва: “За външния свят бях майка на две красиви деца, съпруга на Род и успешен модел без никакви финансови притеснения, но вътрешно се измъчвах. Бях на 29 г., от които 8 бях прекарвала с нечии други приятели. Не бях направила нищо за себе си. Ако някой ме бе попитал какво ми харесва или не, нямаше да мога да кажа. Дори нямах хоби”.

Музикантът е съсипан от раздялата с Рейчъл. Лежи с дни в дома си с бутилка топла вода върху разбитото си сърце. Ослабва 12 килограма и чак когато в живота му влиза Пени година по-късно, възвръща желанието си за живот. Затова е

решен, че ще я

насърчава, какъвто

и професионален

път да избере

През 2002 г. Пени става рекламно лице на фирмата за бельо Ultimo, но въпреки че приходите на компанията в Обединеното кралство се увеличават, договорът ѝ не е продължен след две години. 

По-лошото е, че нейното място е предложено на бившата съпруга на Род – Рейчъл, което вбесява и двамата. Музикантът обвинява собственичката на фирмата, че е “манипулативна крава”, която измисля тази “гадна работа”, за да привлече по-голям интерес към бизнеса си. Самата Пени изразява съмнение, че снимките на Рейчъл са доста обработени, за да бъде постигнат ефект, какъвто тя е придавала на някои модели.

Цялата разправия

е наречена

“Сутиенни войни”

от английските медии. Пени пролива доста сълзи покрай нея и решава да се откаже от модния подиум. Насочва се към различни телевизионни формати, за да открие в един от тях, че голямата ѝ страст е полицейската работа.

“Трябваше да се явя на изпити по английски и математика, да бъда интервюирана от двама офицери и да премина тест за физическа подготовка, така че се готвих здраво. Това беше доста сложно изпитание, но го издържах”, разкрива 50-годишната Пени. През април тя получава своята полицейска значка и през май вече патрулира по улиците на Лондон.

Наскоро обаче замени полицейската си униформа с модна рокля на цветя, за да пропътува с лодка със съпруга си по река Темза. По този начин семейство Стюарт отбеляза 14 години от своята сватба.