“Мечът на викингския крал” - съдбата на последното английско кралство, разказана за деца от Тери Диъри

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10162090 www.24chasa.bg

Тери Диъри, един от най-продаваните писатели, популярен с необичайното си чувство за хумор с книгите от серията “Страховитото в историята”, се завръща на български с цели три поредици за млади читатели!

С “Мечът на викингския крал” издателство “Сиела” дава началото на “Викингски истории”, “Древногръцки истории” и “Рицарски истории” – всяка, разказваща реални исторически събития през погледа на деца, живели във вълнуващи и опасни времена от миналите векове.

Насочени към читатели на възраст между 7 и 10 години, книжките са богато илюстрирани в черно-бяло от британската художничка Хелън Флук.

Добре дошли в Уесекс, Англия, 878 г. сл.Хр.!

Времена, трудни за крал Алфред – съдбата на последното английско кралство е поставена на карта и зависи от решаваща последна битка срещу викингските орди, завладяващи Острова малко по малко.

Етелберт е все още малко момче, но смята, че може да се справи по-добре от краля. И скоро ще има шанс да го докаже…

Ако не помните тази история, Тери Диъри ще я разкаже и за вас!

Миналото на човешката цивилизация никога не е било по-вълнуващо и достъпно! Младите читатели ги очакват незабравими приключения с реални исторически личности, сред които спартанският генерал Алкмеон, рицарят Родриго Диас де Вивар, наричан Ел Сид, и кралят на Уесекс Алфред Велики.

“Викингски истории” се състои от общо две книжки, а “Древногръцки истории” и “Рицарски истории” – по четири.

Очаквайте през септември и октомври и “Рицарски истории: Рицарят от съчки и слама” и “Древногръцки истории: Градският мишок и спартанският дом”!