Без Ханибал Лектър в продължението на “Мълчанието на агнетата”

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10167742 www.24chasa.bg
Австралийската актриса Ребека Брийдс е новата Кларис Старлинг. СНИМКА: ФОКС

Кларис Старлинг - агентката на ФБР, която се опита да залови най-известния сериен убиец канибал Ханибал Лектър, оживява в нов сериал.

Естествено, той е базиран на романа на Томас Харис “Мълчанието на агнетата”. Действието в него се развива една година след случилото се в едноименния филм с Антъни Хопкинс и Джоди Фостър, който и до днес си остава един от най-добрите в жанра.

Сериалът обаче е изцяло посветен на Кларис. Той показва неразказаната лична история на агентката от ФБР, която се завръща към попрището си през 1993 г.

Кларис е изключително умна, решителна, но и уязвима. Нейната смелост е една от причините тя да привлича към себе си все чудовища и луди хора. Сложният ѝ психологически профил ѝ дава възможност да намери своето място в мъжкия свят в работата ѝ, както и да избяга от всички семейни тайни, които са я преследвали през целия ѝ живот.

В първия епизод на “Кларис” зрителите ще видят как агент Старлинг е принудена да излезе в отпуск и да посещава терапевт, след като се е сблъскала със серийния убиец Бъфало Бил, макар тя самата да не признава, че е била една от жертвите на нападенията му. Междувременно комуникацията ѝ със заторника Ханибал Лектър, който ѝ помага да намери Бил, преди да я използва, за да избяга, разваля репутацията на Кларис във ФБР и изостря отношенията ѝ с колегите в бюрото. Но сенаторката Рут Мартин има своите планове за младата агентка. Това е същата жена, чиято дъщеря Бъфало Бил държеше в кладенеца си, а Кларис успя да спаси с риск за живота си. Мартин назначава Старлинг в звеното на ФБР, което се занимава със залавянето на най-тежките престъпници - убийци, изнасилвачи, педофили. Първият случай на Кларис на новото ѝ място започва с откриването на две тела, които изплуват в реката Анакостия и сочат към сериен убиец. Но Старлинг не е убедена, че следите сочат точно към това.

В ролята на знаменитата агентка на ФБР е 34-годишната австралийска актриса Ребека Брийдс, позната от сериала “Малки сладки лъжкини”. Майкъл Къдлиц, който изигра Ейбрахам в “Живите мъртви”, сега ще е шефът на Кларис Пол Крендлър. Сред най-интересните персонажи в новия сериал ще е Катрин Мартин - дъщерята на сенаторката и жертва от кладенеца в оригиналния филм, изиграна от Марни Карпентър.

На малкия екран оживява и Бъфало Бил, и дори майка му, но не и Ханибал Лектър. Причината - неуредени авторски права.

Сериалът се излъчва всяка сряда от 22 ч по “Фокс”.