Трите най-хитови мюзикъла се завърнаха на "Бродуей"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10182538 www.24chasa.bg
Заради пандемията всички спектакли паднаха от Бродуей, но сега отново се връщат на сцената,

"Цар Лъв", "Хамилтън" и "Злата вещица от Запада"- трите най-хитови мюзикъла на "Бродуей", се завърнаха на сцената след принудителното затваряне на театрите преди година заради пандемията от новия коронавирус, предадоха световните информационни агенции.

И трите мюзикъла бяха изиграни пред пълни зали, но при спазване на въведените противоепидемични мерки. Зрителите, актьорите, музикантите и целият персонал трябваше да имат сертификати за ваксинация срещу COVID-19 и бяха задължени да носят предпазни маски.

Създателят на "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда беше силно аплодиран, когато излезе на сцената преди началото на спектакъла. "Много съм ви благодарен и се надявам да гледате колкото можете повече представления. Продължавайте да подкрепяте нашата индустрия," заяви той силно развълнуван.

Завесата се вдигна и за мюзикъла "Чикаго", а всяка песен беше бурно аплодирана от публиката.

Огромният зрителски интерес дава надежди, че индустрията бързо ще успее да възстанови загубите, натрупани от принудителната ваканция.

Преди началото на пандемията мюзикълите "Хамилтън", "Цар Лъв" и "Злата вещица от Запада" бяха най-печелившите на "Бродуей". Седмичните приходи от всеки от тях възлизаха на по над един милион щатски долара, отбелязва Ройтерс. Затварянето на 40-те нюйоркски театъра остави без работа хиляди актьори, сценични работници, музиканти и танцьори.