Синът на Асен Блатечки, вече първокласник, е одрал кожата му

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10184936 www.24chasa.bg
Борил много прилича на баща си. СНИМКИ: ИНСТАГРАМ

Н. Пр. Флоранс Робин на 15 септември в Стара Загора заедно с единствения жив патрон на училище - 94-годишния проф. Минко Балкански

Чертите на лицето, косата, стойката, маниерите, походката - всичко в 7-годишния Борил издава, че това е синът на Асен Блатечки. Момченцето, което вече е първокласник, е одрало кожата на баща си, видяха днес родителите, изпратили децата си в музикалното училище “Любомир Пипков” в София. Сред тях бе и майката на Борил - красивият модел и актриса Диляна Попова, тъй като синът ѝ е приет и ще учи в музикалното.

Друг известен актьор - Ивайло Захариев, също изпрати първокласник. Малкият му син Дамян прекрачи училищния праг за първи път, след като миналата година това направи и брат му Филип. “Личи ли, че тазгодишният ми първолак си напълни бузките с бисквитите от новата му госпожа?”, написа шеговито актьорът към снимка в социалните мрежи, на която е прегърнал синовете си.

И колежката му Неда Спасова се почувства като първолаче, тъй като бе до племенницата си на първия ѝ учебен ден. “Преди да тръгнем за училище, попита къде отиваме и защо ще ходим там. Нали има рожден ден, как така в училище? Естествено, беше кисела - дет' се вика, има интуиция, че мъката продължава 12 години. И аз така гледах”, написа актрисата в инстаграм към снимка с племенницата си. 

Без да изпраща ученик, но също толкова развълнуван от 15 септември бе и 94-годишният проф. Минко Балкански, който долетя от Париж в Стара Загора за откриването на учебната година в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи. Още повече че тя носи неговото име. С професора беше и почти 90-годишната му съпруга Нели Балкански, французойка.

На празника дойде и френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин.

“Вероятно това е единственият случай в България - патрон на училище да бъде жив човек. За да се случи това, трябваше да бъдат променени някои нормативни документи”, каза пред “24 часа” зам.-кметът на Стара Загора по образованието Иванка Сотирова.

“В това училище ще се възпитават таланти. Помнете, че талантът е дар от Бога и неговото закопаване е обида към Бога” - с тези думи Старозагорският митрополит Киприан благослови учениците и учителите, а проф. Балкански обеща със свои средства да оборудва модерен кабинет по физика.