"Татковци" сбъдва мечтата на Яна Титова да бъде режисьор на комедии

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10188784 www.24chasa.bg
Яна Титова (вляво) е един от режисьорите на сериала. СНИМКА: Би Ти Ви

Комедийни ситуации, преплетени със значими теми за семейството и взаимоотношенията между децата и родителите, ще влязат в ефира на Би Ти Ви. 4 съвсем различни истории на 4-ма бащи ще се сблъскват в новия български сериал "Татковци". Героите са съвсем противоположни, но ги обединява едно - предизвикателството да бъдат добри родители. А заедно с героите си и четиримата актьори преживяват различни забавни, но и сериозни ситуации.


     Актьорът Христо Пъдев, който влиза в образа на многодетен баща, става за първи път татко и в живота на първия кастинг за сериала, когато е и избран за ролята. "Аз в аванс ще мога да ползвам случки от сериала, които евентуално биха ми се случили наистина в живота. Ако съумея да възпитам едно добро дете на базата на опита, който придобивам сега по време на снимки, би било прекрасно", каза Христо Пъдев на премиерната прожекция на "Татковци". Неговият герой е баща на три деца, жена му се грижи за всичко в къщата, а заедно са собственици на пицария.

  Коренно различен е образът на Филип Буков. Той играе млад мъж, който се отдава на еднократни взаимоотношения с жените. Животът му се преобръща, когато разбира, че има син на 6 години. Филип Буков и героят му си приличат по отношението им към децата. Актьорът си признава, че няма необходимото търпение при работата с деца и понякога му е трудно.

 


     

Третият баща е забавният Радо, който има две дъщери от първия си брак и чака бебе от втората си жена. В този образ влиза непознатият за екрана Стоян Дойчев. "За първи път се сблъсквам с такъв формат. Интересно ми е, но най-важното е, че ми е забавно. Актьорите в поредицата даваме частичка от себе си, за да станат образите одухотворени и истински", разказва актьорът.


    Четвъртият "татко" е избран почти веднага на кастинга за актьори. Павел Иванов е известен от постановки в Народния театър и сериалът ще му бъде първото участие на екран. Той влиза в образа на вдовец и баща на момиченце (Ая Алексиева, дъщеря на режисьорката Яна Титова и актьора Алек Алексиев). Покрай неговия герой, който е ветеринарен лекар, екипът от сериала се сблъсква да работи и с животни.

Най-важното при избора на актьори за екипа на комедийната поредица е било да има хармония между тях. Лицата не са обичайни и познати от екрана. Първо са избрани 4-мата татковци, после по тях са нагодени и техните екранни партньорки, а накрая са подбрали децата.
      "Идеята на сериала е да не се говори по злободневен и битов начин за всички семейни проблеми, които ни заобикалят, а по интелигентен и стилистично издържан начин. Разпадането на семействата, моралните ценности, които се възпитават у децата например касае всички възрасти в семейството - от децата до възрастните", разказа креативният продуцент на сериала Павел Веснаков, който е и режисьор. Той си партнира и с Яна Титова, която винаги е искала да бъде режисьор на комедия. Затова този проект е нейна сбъдната мечта.

"Сериалът е сбъдната мечта, жанрът много ми харесва. Ходейки на работа, все едно отивам на курорт, много е зареждащо. Всеки ден се случват неща, които ме изненадват и дори не съм ги подозирала", разказа Титова. 


      Сюжетът на сериала е предвиден да бъде разгърнат в 140 епизода, а снимачният процес се очаква да приключи на 2 май следващата година. Продуцентът Евтим Милошев разказа, че комедийната поредица се снима на 2000 кв.м площ. "Три етажа в сграда, която е строена през 1901 г. Това голямо пространство е пригодено в студио. Два снимачни екипа работят в две отделни пространства, където не си пречат. Снима се кинематографично за разлика от телевизионното производство, т.е. кино в телевизията", каза Милошев.