Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10198403 www.24chasa.bg
Девина Василева, дъщерята на Зуека СНИМКА: Личен архив

Девина Василева - дъщеря на Васил Василев-Зуека и Нина Димитрова (създателите на театър "Кредо") разказа в предаването "На фокус" по Нова тв, че отдавна е знаела, че баща й възнамерява да живее в чужбина:

"Не е важно къде живееш, а какво мислиш", убедена е тя. Девина завърши висшето си образование в Англия (драматургия), но се върна да работи в България и тук се чувства добре. Мечтае да играе, мечтае да рисува и режисира.

За факта, че Зуека е вече в Испания, тя е на мнение, че най-важното е той да се чуства щастлив и отпътуването е било планирано. "Просто се е преместил независимо от своите 57 години. Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където предимно играеха. Идвахме в София само да си изперем прането. Е, той си е преместил пералнята", пошегува се тя.

Девина покани баща си да играе във филма й "Хлад", вече носител на много награди, а той бил "послушен и й имал доверие".

Тя се определя като "гласуващ човек", смята, че закони в България има, тя самата не може да се оплаче, но проблемът не е едностранен.

Самата Девина също рисува. "Ще подчертая, че рисувам преди баща си", обясни тя.

Започвайки нов живот в чужбина, Зуека сподели първо пред "24 часа", че възнамерява да се издържа с изкуството си на художник, а картините му се продават добре и на българския пазар. Интервюто му в нашия сайт прочетоха 2 млн. души.

Известните родители са научили Девина на едно - да бъде скромна!