Звездата на Метрополитън опера Томас Хемпсън се завръща в зала „България“

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10200316 www.24chasa.bg
Томас Хемпсън е най-популярния баритон в САЩ.

Томас Хемпсън - звезда на Метрополитън опера и най-популярният баритон на САЩ, се завръща в София след изключително успешния си концерт през май 2018 г.

На 31 октомври 2021 със Софийската филхармония и под диригентството на маестро Найден Тодоров, той ще представи нова програма с любими арии и дуети от популярни опери. Изненада за публиката ще бъде неговата партньорка на сцената.

Носителят на Грами, Ехо Класик и наградата Live Legent (Жива легенда) на Конгреса на САЩ, е сред най-уважаваните и иновативни музиканти на нашето време. Той е артист, който завладява не само с гласа си, но и със сценичното си присъствие.

Репертоарът му включва над 80 роли, а дискографията му – над 170 албума. Сценичен партньор е на Анна Нетребко, Соня Йончева и Йонас Кауфман, Рене Флеминг и още цяла плеяда от оперни звезди.

Томас Хемпсън е признат по всички краища на света. В годината на пандемия той бе много активен в социалните мрежи. В лайфстрийма Thursdays with Thomas for IDAGIO той направи повече от сто интервюта със свои колеги от света на класиката, с които обсъдиха както забавната страна на сцената, така и наболели проблеми в жанра.

Маестро Найден Тодоров е сред най-успешните диригенти и културни мениджъри у нас. Диригентският му дебют е на 16 години в Пловдивското музикално училище „Добрин Петков” със създадения от него Младежки оркестър „Пловдив”. Гастролирал е в десетки европейски държави, в Турция, Русия, Израел, Египет, Китай, Южна Корея, Япония, САЩ.