БНР и "Музикаутор" с общ проект за популяризиране на българската музика

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10201568 www.24chasa.bg
Милен Митев (вляво), временно управляващ БНР, и Ясен Козев, председател на УС на "Музикаутор", договориха съвместната рубрика за българска музика по БНР. СНИМКА: Ани Петрова, БНР

„Земя на таланти“ е най-новата рубрика на БНР, която стартира на 20 септември и ще се излъчва в 44 предавания на националните и регионалните програми на общественото радио.

Тя всъщност е съвместна кампания на агенцията за авторски права "Музикаутор" и Българското национално радио, чиято цел е да бъде насърчена и популяризирана българската музика.

Идеята е на "Музикаутор", след като в агенцията установяват колко много нови български произведения се създават, но сцената и ефирът са ограничени, така че трудно стигат до много слушатели.

„От 2014 г. досега "Музикаутор" е подкрепила с над 1,7 милиона лева над 500 проекта на български автори, които включват произведения във всички жанрове и в най-разнообразни форми на музикалното изкуство“, обяснява Ясен Козев, председател на УС на "Музикаутор".

„Ние в БНР с радост приехме тази идея и я прегърнахме, защото част от нашата задача като обществено радио е да подкрепяме българската култура и изкуство“, каза и.д. генералният директор на БНР Милен Митев.

Рубриката „Земя на таланти“ ще включва представяне на ново произведение и интервю с автора му в три жанра: поп и рок, класика и фолклор.