Кметът на Стара Загора спазва традицията и няма да празнува 40-ия си рожден ден

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10202149 www.24chasa.bg

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който днес навършва 40 години, спазва традицията и няма да празнува рождения си ден. Ще бъде на работното си място в общината, зает с обичайните си дела, съобщи самият той вчера пред "24 часа".
За разлика отпреди 1 година, когато на 39-ия си рожден ден Живко Тодоров организира изискано парти на открито, като помоли гостите си вместо да носят цветя и подаръци, да направят парични дарения за покупката на нов звезден проектор /планетариум/ за града. Старият изгоря при голям пожар на 26 юни 1994 г. и от тогава Стара Загора е без планетариум. Тогава гостите на партито пуснаха в кутиите 14 378 лева, а инициативата на кмета като цяло събра общо 42 523 лева, съобщиха от общината. Самият проектор струва около 200 хиляди лева, като 150 хиляди от тях бяха осигурени по проект, защитен пред образователното министерство.
Проекторът вече е поръчан в САЩ и очакваме всеки момент да бъде доставен в Стара Загора, съобщи вчера пред "24 часа" зам.-кметът по образованието на общината Иванка Сотирова.