Богдана и Стефан: Ние с теб сме си страшно удобни, свършиха страстите греховни (видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10212355 www.24chasa.bg
Кадър от представянето на книгата на Богдана Карадочева и Стефан Димитров "Ние сме безнадежден случа" СНИМКИ и ВИДЕО: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Столична премиера на "Безнадежден случай" - биографичната книга на певицата и композитора 

"Ние не ги обичаме! Ние ги обожаваме!, казаха Катя и Здравко от дует "Ритон" на софийската премиерата на биографичната книга на Богдана Карадочева и Стефан Димитров "Безнадежден случай" (ИК "Книгомания").

"Марги Петкова (авторката на култовия текст за тяхната песен "Иване, Иване...") беше минала редакторски всичко с червен молив, но те ми се довериха за заглавието след много спорове (ред от стих на Миряна Башева  - б.р.). Това е книга със спомени, на шанса да имаш позиция, характер и достойство", припомня си работата по книгата  редакторът Георги Тошев.

Богдана и Стефан: Ние с теб сме си страшно удобни, свършиха страстите греховни (видео)

Катя, както винаги с екстравагантна капела, и Здравко бяха ред до редом с Васил Найденов, кмета Йорданка Фандъкова, Аня Пенчева, Богдан Томов, Агент Тенев (за него те са "надежден случай!), Кристина Димитрова, Развигор Попов и Мими Иванова и още много приятели на двамата "писатели", чийто съвместен труд излезе на рождения ден на Богдана и имаше премиера на морето точно тогава.

Богдана Карадочева
Богдана Карадочева

"В техният живот най-важна е човещината", категорични бяха хората, наредили се на дълга опашка за автографи от Богдана и Стефан. В това време в клуба звучаха прекрасните им песни. В първата се пееше: "Ние с теб сме си страшно удобни. Свършиха страстите греховни..." Дали?

Богдана и Стефан: Ние с теб сме си страшно удобни, свършиха страстите греховни (видео)

Двамата автори (книгата е под редакцията на Георги Тошев - б.р) споделиха, че Стефан Димитров помни само хубавото, защото животът минава, а само това остава.  "Моята част е по-добра, нейната - по-благородно. Нищо измислено няма в тази книга", коментира "безнадежния случай" Стефан Димитров. На премиерата се очакваше и тяхната приятелка (любим автор на "24 часа") - поетесата Маргарита Петкова.

Богдана и Стефан: Ние с теб сме си страшно удобни, свършиха страстите греховни (видео)

Богдана беше по-носталгична: " Всеки ден ме е ядосвал! Не съм забравила, но съм простила. Така мисля! Когато майка ми си отиде от този свят, мислех, че светът свърши. Много от приятелите ми са на небето. Обичам ги", сподели певицата.

Стефан Димитров
Стефан Димитров

Премерата беше повод да напомним, че предстои премиерата на балета "Пилат" на Стефан Димитров по романа на Булгаков "Майсторът и Маргарита" (17.10) - отдавна написан и мечтан от него.

А авторите говорят с любов за своите колеги, макар да са критични към собствения си живот, каза редакторът Георги Тошев. Думите му потвърди Васил Найдейнов, казвайки, че не всички носят такова сърце да признаят таланта на другия.

Премиерата завърши с рецитал на двамата автори - тандем в живота, на сцената, сега и в книга, която завършва с фразата "ВСЕ още сме безнадежден случай".