Вежди Рашидов откри галерия в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10242527 www.24chasa.bg
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уважи откриването на галерията на Вежди Рашидов. На снимката са още съпругата на Вежди д-р Снежа Бахарова и директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева

Собствена галерия в София откри бившият министър и прочут скулптор Вежди Рашидов. Идеята за новия проект е на съпругата му д-р Снежана Бахарова. Целта е в арт галерията да бъдат представяни най-големите живописци и ваятели от различните генерации в българското изкуство.

Днес на откриването в нея бяха изложени негови скулптури и акварели. За галерията е помогнала и директорът на Софийската градска художествена галерия Аделина Филева.

Тя е присъствала на моите лекции, основно в ресторанти, пошегува се Рашидов на откриването.

В Съюза на художниците се провеждаха нашите срещи, подчерта обаче Филева.

Там се роди и нашето по-близко приятелство, което ни донесе много радости. Той е неуморен в творчеството си и не може без да събира хора. При него обаче не могат да стоят просто ей така хора, трябва да се прави нещо постоянно, разказа Филева. Тя подчерта, че се радва, че Рашидов се е насочил и към акварела, а в изложбата си е добавил и творби, които е създал, след като оздравял и лекарите му позволили вече да прави скултури.

За откриването в галерията пристигна специално и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Поздравявам моя голям приятел Вежди Рашидов за прекрасната галерия, която създаде. Пожелавам му здраве, за да продължава още дълги години да твори, каза Борисов.

На откриването бяха много интелектуалци, политици и приятели на Вежди Рашидов.

Очаквайте подробности!