Излиза автобиографията на Рони Джеймс Дио

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10258681 www.24chasa.bg

Легендарният изпълнител започва да събира мемоарите си малко преди смъртта си през 2010 г.

Легендата от Rainbow, Black Sabbath и Dio – Рони Джеймс Дио – започва да пише своята автобиография малко преди смъртта си през 2010 г.

Със задачата да редактира и оформя книгата се нагърбва неговият близък приятел и влиятелен музикален журналист Мик Уол. Огромна помощ оказва и съпругата на Рони – Уенди Дио, която е автор на предговора и включва в книгата и свои спомени за някои от най-ключовите моменти в кариерата на музиканта.

“Rainbow in the Dark. Aвтобиография” се появява и на български език в превод на Коста Сивов (ИК “Сиела”). В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност – близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хевиметъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му... Но ще научите и как са били създадени някои от най-значимите песни в историята на рока и хевиметъла.

“Rainbow in the Dark. Aвтобиография” е откровената изповед на човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове.

Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.

“Наречете ме стар романтик, но никога не съм пял за пари. Вярно е, че винаги съм бил щастлив, или поне доволен да ми се плаща за труда ми, но не това ме е карало да продължавам напред, да преодолявам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да създавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия начин и да съм истински приятел с феновете си, а не просто поредната снимка в списание.” Рони Джеймс Дио

Други заглавия от ИК "Сиела"

С чувство за хумор

за Древна Елада

След като спечели сърцата на най-малките с поредиците “Викингски истории” и “Рицарски истории”, Тери Диъри се завръща с първата книга от новия си проект – “Древногръцки истории”.

В “Древногръцки истории: Градският мишок и спартанският дом” (ИК “Сиела”) той пренася читателите си във времето на Древна Елада, където бушуват войни и болести. Книжката разказва реални исторически събития с необикновено чувство за хумор и остроумие, които завладяват феновете на Диъри по цял свят. Забавна и поучителна, “Градският мишок и спартанският дом” е книжка, която може да накара всеки да се опознае Древна Гърция или да си припомни някои забравени факти. Изданието включва и допълнителни бележки за читателите, които да разширят знанията им за историческия период.

И този път историческите приключения оживяват с черно-белите илюстрации на Хелън Флук!

Млади вещици търсят

демонични принцове

В “Кралството на прокълнатите” от Кери Манискалко (ИК “Сиела”) магията е част от живота на близначките Емилия и Витория ди Карло. Те са вещици. От малки баба им ги плаши с историите за прокълнатите – седем демонични принца, красиви, но бездушни създания, които бродят в търсене на души за дявола. За Емилия и Витория прокълнатите са само легенда. Но не за дълго… Мистериозни убийства на млади вещици разтърсват острова. Те също не са защитени!

Класация на ИК "Сиела"