Русия прати обикновени хора в Космоса, снимат филм

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10258945 www.24chasa.bg
Режисьорът Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд излетяха с космонавта Антон Шкаплеров, който пилотира "Съюз МС - 19" СНИМКА: Инстаграм

Лентата разказва за лекарка, която трябва да спаси

живота на космонавт

Руският режисьор Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд излетяха в Космоса и пристигнаха на Международната космическа станция. С тях бе и космонавтът Антон Шкаплеров, който пилотира “Съюз МС - 19”, но без професионален борд-инженер.

Целта на пътуването е да бъде заснет първият художествен филм в Космоса. С това руснаците ще изпреварят Том Круз, който има такава идея, но все още не е обявена дата за полет и начало на снимките.

Космическият кораб с киноекипажа бе изстрелян от космодрума “Байконур”. Филмът, заради който режисьорът и актрисата предприеха това пътуване, се казва “Предизвикателство”, а снимките трябва да продължат 12 дни. Сюжетът разказва за лекарка, която лети в Космоса, за да спаси живота на космонавт.

В ролята на актьорите ще влязат пилотът Антон Шкаплеров, както и космонавтите Олек Новицки и Пьотър Дубров, които посрещнаха екипа на Международната космическа станция.

САЩ обаче изпревари Русия с изпращането на обикновени хора в Космоса, след като в средата на септември четирима американци участваха в първия частен полет в Космоса. Мисията “Вдъхновение 4” продължи три дни, а на борда на кораба нямаше професионален астронавт. Полетът се осъществи от компанията на Илон Мъск “Спейс Екс” и бе платен от милиардера Джаред Айзъкман

Режисьорът Клим Шипенко и актрисата Юлия Пересилд излетяха с космонавта Антон Шкаплеров, който пилотира Съюз МС - 19 (на малката снимка).