“Аз професор съм голям”, пее Наско от Б.Т.Р. едва 6-годишен, но вече на голямата сцена

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10262702 www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив

“Аз професор съм голям” - това пее Наско от Б.Т.Р., когато е едва на 6 години и за пръв път се качва на сцена заедно със своите другарчета от детската градина. Рокаджията бил с големи очила и книга, изрязани от кадастрон, и през цялото време си криел лицето с книгата. Учителката, която свирела на акордеон, постоянно я бутала надолу, но опитите ѝ били неуспешни. До ден днешен той има сценична треска, която, слава богу, вече е доста по-малка от тази в тийнейджърските му години.

“Да си рокаджия, не трябва да си лош, а по-скоро бунтар. Никога не съм искал да съм оня лошият и да троша неща по хотели, за да покажа колко съм велик и не ми пука за целия свят. Напротив, винаги ми е пукало, така съм възпитан от моите родители. Трябва да си учтив и с уважение да се отнасяш към другите хора, за да те уважават. Не ми пречи обаче, когато не съм съгласен с нещо, да го покажа с достатъчно агресия чрез музиката, защото рокът е това”, обяснява Наско в подкаста “24 часа от живота”.

На 13 октомври в зала 1 на НДК Б.Т.Р. ще представят 13-ия си студиен албум. Той се казва “Пъзел” и съдържа традиционните за групата десет песни. По време на концерта с тях на сцената ще излязат Кирил Маричков, Валди Тотев, група “Ахат”, Камен Донев и много други.

 Повече за албума, защо никога не е мислил Наско за солова кариера, защо е работил като аеролог в БАН и за дъщеря си Мартина рокаджията разказва в подкаста този петък. Чуйте го в сайта ни и във всичките ни подкаст платформи.