Изложба "Струма" се отлага за догодина

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10287226 www.24chasa.bg
Владимир Димитров - Майстора - "Вакарелки"

Епидемичната обстановка отмени провеждането на изложба "Струма" в Кюстендил, съобщиха от художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора". По традиция реализирането на зоналната изложба се насрочва за края на октомври. През 2021 г. то бе отредено на галерията в Кюстендил. Артистичната проява обединява таланта на художниците от Благоевград, Кюстендил и Перник, предава БТА.

"С надежда за благоприятно развитие на ситуацията и след съгласуване между трите средищни града, отлагаме провеждането на изложба "Струма" в град Кюстендил за 2022 година.

Нашата зонална изложба не е просто пространството, в което се подреждат произведенията на художниците от поречието на Струма. Тя е символ на обвързаността ни с изкуството и духа на региона, тя е място на общение между съмишленици", казаха от галерията.

При спазване на всички противоепидемични мерки, посетителите на галерията могат да видят, разгърната тематично в три от залите й, юбилейната изложба по случай сто години от рождението на художника Никола Мирчев.

От галерията заявиха още, че по повод 1 февруари 2022 година и предстоящото честване на 140 години от рождението на Владимир Димитров - Майстора, подготвят изцяло нова мащабна експозиция.