Булсатком ни зарежда с домашен ТВ хъб за забавление по иновативен начин

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10297889 www.24chasa.bg

Най-големият доставчик на платена телевизия у нас с над 600 хил. клиенти успя да поведе пазара на телевизионно съдържание с иновативната услуга b-box.

B-box e ycтpoйcтвo зa дocтъп дo интерактивната телевизионна ycлyгa нa Бyлcaткoм. За наша и ваша информация трябва да знаем, че може да се използва с всеки друг интернет доставчик и пpeдлaгa нaй-мoдepнитe фyнкциoнaлнocти нa Gооglе Аndrоіd ТV, включитeлнo пoддpъжкa нa вcички пpилoжeния oт Gооglе Рlау.

Освен приемник с над 240 канала, устройството предоставя „интелигентен“ архив и безплатна видеотека. Не сме чували думата видеотека от 1997-ма, но дигиталната видеотека е нещо по-специално. Тя е достъпна през b-box устройствата и чрез IPTV fusion приемници и   включва филми, сериали и детски предавания. Специално за майките ще бъде интересно, че с b-box имате  достъп до образователните серии на Disney English за децата, изучаващи английски език. Доволни сме да разберем, че устройството ни предлага функционалности като „картина-в-картината”, информация за предаванията, адаптивна подредба на любимо съдържание и гласови команди на български език чрез Google Assistant. Могат и да се инсталират всички приложения, които работят на “Android TV”, като тук говорим за стотици такива, включително HBO GO, Apple TV, Amazon Prime Video, Youtube, Spotify и др. На практика, всеки един телевизионен екран става smart  телевизор с b-box.

Сигурни сме, че всички ще харесате архивът с подреден в каталог - по заглавия, типове и жанрове, и включва Топ 100 от най-гледаните предавания. И всичко това допълва вече стандартната опция за спиране, превъртане и преглед 7 дни назад, което за нас е прекрасна функционалност, чрез която ще видим пропуснатите филми или сериали.

Откакто се наложи да прекарваме повече време в домовете си, животът ни придоби други измерения като начин на работа, учене, пътуване и отглеждането на децата. А когато настъпи есенно-зимния сезон и забравим морските вълни и безгрижните летни дни, започваме да оползотворяваме свободното си време по абсолютно различен начин. Нашата задача е да ви дадем няколко добри идеи за вършене или нищовършене  след работа, помежду грижите за малчуганите, а и през уикенда. За тези, които обичат забавленията, но в пандемичните времена е почти невъзможно да отидеш в клуб или друго парти място, ще ви поканим отново пред телевизионния екран, за за да ви заинтригуваме с ново съдържание. Наскоро разбрахме, че вече няколко месеца Булсатком развива новите си канали като cine-box, action-box и comedy-box. По имената им се досещате за видовете филми, сериали и предавания, с които ще ви предстои да се изправите лице в лице, след като сте отложили поредната среща с приятели. Булсатком пуска тези три нови версии на филмовите си програми с нови търговски марки и с подобрено съдържание. Фокусът им е да идентифицират интересни и свободни ниши, с които да привлекат зрителите, вместо да преповтарят филми, излъчвани по останалите канали.

Дъждовните уикенди ще са по-приятни с разнообразното съдържание което ни предлага компанията, която вече излъчва над 240 канала, от които над 130 в HD формат и 8 в 4K ULTRA HD формат. Голямa радост е завръщането на портфолиото от канали на HBO в семейството на Булсатком. След тези хубави новини с удоволствие ще отменим планираните от 3 месеца йога, коремни преси и лицеви опори, затова пък ще се заредим с много положителни емоции заедно с Лео, Киану или Новините.

Още медийни новини ни предлага телевизионния оператор, който наскоро стана партньор със спортния канал b1b-box, заедно с  продуцентите от „Съркъл медия“. Защо го прави ли? След направен анализ, екипът на Булсатком решава, че инвестицията в това първенство, особено когато то се излъчва и в друг спортен пакет на пазара,  е изцяло неподходящ както за оператора, така и не носи стойност за зрителите. Именно подновяването на правата на LaLiga се оказа повратната точка в решението на Булсатком да пренасочи инвестициите към родния спорт като нова мисия, вместо да инвестират в скъпите придобивки на испанските футболисти.

Така Булсатком застава зад каузата за активно отразяване на българския спорт, за да възроди интереса към всички родни шампионати и спортисти, включително и към детско-юношеските турнири. Предоставянето на отразяване на българския спорт дава възможността малки и големи да се вдъхновяват от състезателния хъс и успехи на българските спортисти. Чрез излъчване на спортните срещи, представяне на истории на състезателите, нашите български спортисти могат да бъдат пример за подражание, да показват на младите, че спортът учи на упоритост и постигане на малки или големи успехи. Подкрепата към българския спорт на Булсатком се изразява в отразяване на живо на разнообразните спортни първенства, случващи се в страната. Това се случва като се предоставя на абонатите висококачествена ТВ продукция, ангажираща вниманието с модерно заснемане и отличен коментар.

Тази кауза се превърна в реалност, когато b1b-box успя да излъчи финалите на хокейното първенство, художествена гимнастика, снукър, картинг първенство, триатлон и много други. Наскоро телевизията придоби правата за излъчване на Световното първенство по волейбол за младежи, в което бе класиран и българския ни национален отбор. Медията проследи на живо и 68-ата колоездачна обиколка на България, заснета с помощта на иновативни технологии за качествена картина и по-добро зрителско изживяване. Не закъсняха и хубавите вести. След отразяването на картинг състезанието, младата ни надежда Юлиян Серафимов намери спонсор за закупуване на нов карт.

До нашите домове достига качествено и интересно съдържание благодарение на това, че операторът се заема с отговорното предизвикателство да е агрегатор на медийното съдържание, независимо дали става дума за телевизионен канал, видео платформа за нелинейно гледане или за музикална услуга. Булсатком се фокусира върху изживяването на клиентите и им предоставя по иновативен начин платформа за домашен хъб за забавление.

 Още много новини очакваме от телевизионния оператор, но засега ще вземем дистанционното управление и ще се насладим на уютната есенна вечер заедно с любимите ни филми, актьори и актуални предавания.