Филм по случай световния ден на балета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10314422 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

За втора поредна година Софийската опера се включва в отбелязването на Световния ден на балета! Нека заедно почетем и отпразнуваме величествената сила на танца - гледайте на живо участието ни през официалната Facebook страница и YouTube канал на театъра!

Тази година Световният ден на балета се чества на 19 октомври. Инициативата стартира през 2014 година като сътрудничество между големи балетни институции по света, които предават на живо интригуващи факти за балета и необходимата подготовка зад кулисите. Водещи копродуценти на инициативата са Австралийският балет Мелбърн, Балетът на Болшой театър и Балетът на Кралската опера в Лондон, съобщиха от пресцентъра на Софийската опера и балет.

Тази година Софийската опера излъчва на живо участието си през официалната Facebook страница и YouTube канал на театъра. Компанията-домакин на региона, към който сме включени, е Royal Opera House London.

Постиженията на Софийската опера отдавна са забелязани от световната публика и специализираната преса. Нашата цел е да вървим успешно напред, въпреки предизвикателствата на времето. Ако имате желание да подкрепите делото на Софийската опера, в тези трудни, особено за изкуството времена, ще сме благодарни на вашата лична подкрепа.