Аристотел и Данте търся тайнитe на Вселената

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10362555 www.24chasa.bg

Дългоочаквано продължение на една от най-обичаните

 тийнкниги

Тази книга е дългоочакваното продължение на една от най-обичаните тийнкниги на всички времена (ИК “Сиела”).

“Аристотел и Данте се гмурват във водите на света” е разтърсваща история за уроците на сърцето и любовта.

Четири години след като “Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената” спечели сърцата на милиони читатели по света, на български език се появява втората книга за двамата приятели.

“Аристотел и Данте се гмурват във водите на света” от Бенджамин Алире Саенц е още по-красива история за силата на приятелството, подкрепата и смелостта да се изправиш срещу собствените си страхове.

Аристотел е прекарал годините си в училище в опити да остане невидим за всички. Не очаква нищо да се промени. Но чудото, наречено Данте, го повлича във вихрени промени и няма връщане. Аристотел и Данте са много различни, но това не пречи тяхното приятелство да остане непокътнато, докато всеки от тях се бори със собствените си демони. Сега Ари открива, че има хора, на които да разчита, че е способен да се изправи срещу тези, които го тормозят, и че гласът му може да бъде чут. И все пак се пита дали е достатъчно силен или достатъчно добър да живее в свят, който го мрази.

Защото светът, в който иска да живее, не съществува. Но изправен пред най-страшната загуба, той трябва да покаже, че е научил уроците на сърцето и че вече разбира тази непозната и позната, близка и неразгадаема дума “любов”. По деликатен начин Бенджамин Алире Саенц вплита някои от най-наболелите и проблеми пред обществата на XXI век с тези на порастването и откриването на своя собствен вътрешен глас. Забавен и едновременно с това трогателен, “Аристотел и Данте откриват тайните на Вселената” (началото на историята - б.р.) е фин разказ за трепетите на сърцето и за любовта, която може да се появи навсякъде, но и която може и да бъде убита от чуждото неразбиране и озлобление срещу всичко различно. Четете продължението!

“И в главата ми влезе мисълта, че любовта ми към Данте е свята не защото аз бях свят, а защото онова, което чувствах към него, беше чисто. Не, не говорехме. Не беше нужно да говорим. Защото откривахме, че сърцето може да създава музика. И слушахме музиката на сърцето.”

Даниел Смит предлага отговори на най-големите мистерии

в историята

“100 неща, които те не искат да знаете” е от автора на “Малка книга за големите идеи” - нова илюстрована книга за неразгадани убийства, изчезвания и конспирации (ИК “Сиела”) - красиво илюстровано издание.

Стремежът за разбулване на мистерии винаги е бил присъщо качество на човешката природа. Но възможно ли е някои от тези загадки да са просто плод на хитрост или чиста случайност? 

Тази любопитна книга обхваща сто неразрешени случаи и се гмурва в “сивата зона”

между

истината и

възможните

обяснения

В рамките на кратките си 252 страници “100 неща, които те не искат да знаете”  предлага всевъзможни теории за това какво е станало в действителност с откраднати шедьоври, изчезнали космонавти, изгубени съкровища и много други мистерии. 

Защо е построен Стоунхендж?

Каква е истинската самоличност на Шекспир?

Какво убива Едгар Алън По?

Какво всъщност се случва в тайната програма на американското правителство за промяна на съзнанието?

Кой е Джак Изкормвача? Какви тайни съдържа изгубената литература на маите?

Къде са купищата заграбено злато, което нацистите скриват през последните месеци от Втората световна война? 

Даниел Смит търси отговор на тези въпроси в седем тематични части, в които ще откриете някои от най-знаменитите престъпления и конспирации, загадъчни послания, изчезвания, необясними смъртни случаи, странни срещи, загадки от забранената история и от границите на науката. 

Интригуваща, достъпна и информативна, “100 неща, които те не искат да знаете” повдига завесата пред някои от топмистериите в света и поставя неудобните въпроси, които ще разобличат някои от най-масовите заблуди на нашето време.

Романтична комедия

за празниците

На Коледа се случват чудеса, но изглежда, не и за Ник (“Всичко, което искам за Коледа” от Джоана Болури, ИК “Сиела”). Той е загубил работа, приятелката му го зарязва, а балансът по кредитната му карта започва да го притеснява.

Подарете си романтична комедия в духа на филмовата коледна класика “Наистина любов” (Love Actually). Остава му само да се самосъжалява в квартирата, която споделя със своя най-добър приятел Мат, и да си търси работа - каквато и да е.

Ето и седмичната класация на издателството: