Рекордите на Гинес: от летящ гимнастик до мъж, който дърпа кола, ходейки на ръце (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10408326 www.24chasa.bg

Денят на рекордите на Гинес беше отбелязан за осемнадесети път днес от таланти по целия свят, предаде Ройтерс.

Притежатели на различни умения поставиха нови уникални постижения - от "летящ" гимнастик до мъж, който дърпа автомобил, докато ходи на ръце.
"Ако искате да сте носител на титла за рекорд на Гинес, просто го направете", казва 29-годишният Ашли Уотсън.

Британският гимнастик подобри собственото си постижение за изминаване чрез задно салто на най-далечно разстояние между два хоризонтално поставени лоста. Благодарение на спортните си умения Уотсън успя да премине по въздух шест метра.

"Открийте в какво сте наистина добри, вижте какъв е рекордът, тренирайте колкото можете по-усърдно и го направете," съветва Уотсън.
Китаецът Чжан Шуан пък изтегли автомобил на разстояние от 50 метра, вървейки на ръце. Той се справи със задачата само за една минута и 13,27 секунди, предаде БТА.

Американецът Тайлър Филипс счупи рекорда за най-голям брой прескочени с пого стик автомобили, паркирани един до друг. Такахиро Икеда от Япония успя да направи 45 завъртания на колело ВМХ за тридесет секунди.

Главният редактор на Книгата на рекордите на Гинес Крейг Глендей сподели, че са били "поразени от невероятния талант и демонстрация на сила от нашите нови рекордьори".

"Денят на рекордите на Гинес е глобален празник за поставяне на върхови постижения. Това е шанс за всеки, който иска да впише името си", като постави най-добро постижения в определена категория, допълни той.