Хосе Карерас в уникален оперен шоу спектакъл в София

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10424000 www.24chasa.bg

„Скъпи приятели, изключително се радвам, че отново ще се срещна с българската публика. На 19 декември ще бъда в зала „Арена Армеец“ с хора и оркестъра на Софийската опера и балет под диригентството на маестро Давид Хименес. Надявам се да се видим там. Пожелавам ви всичко най-добро!“. Това казва в специално послание към българската публика великият испански тенор Хосе Карерас, който ще бъде част от Opera D’amore.

Световната премиера на спектакъла ще бъде в България на 19 декември. На сцената, освен Хосе Карерас, ще се качат още звездата на Метрополитън Опера, Ню Йорк - Мария Гулегина, дългогодишната легенда на Миланската Ла Скала - Марко Берти, родните таланти - Надя Кръстева, Кирил Манолов, Илина Михайлова, Росен Ненчев и Емил Павлов. Ролята на разказвача е поверена на лингвиста Кенуърд Хил, който от 20 години живее в България.

Opera D’Amore е уникален оперен шоу спектакъл, който разказва на своите зрители вълшебни истории от световното оперно наследство. Тази приказна разходка ни запознава с любимата музика на Верди, Пучини, Маскани, Доницети, Леонкавало и други огромни имена в класическата музика. Зрителите ще станат свидетели на невиждани досега сценични технологии - 3D мапинг, виртуална реалност, съчетана с живото изпълнение на солисти, оркестър, хор и балет, както и магията на ултра модерна звукова и визуална среда. Те ще отведат публиката на едно фантастично пътешествие до местата, на които се развива действието на ариите от оперите, които ще оживеят на сцената.