Иван Лечев с роля в нова комедия

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10432935 www.24chasa.bg
Иван Лечев с актьорите и режисьора на филма на премиерата му

Известният музикант Иван Лечев бе сред гостите на премиерата на новия филм "Чичо Коледа" в зала 1 на НДК снощи. И неслучайно - той е сред звездите в комедията, в която главната роля изпълнява Филип Аврамов.

„В „Чичо Коледа“ става нещо, което вероятно няма да се случи да видим: премиерът и президентът влизат в затвора!“, каза шеговито режисьорът Ивайло Пенчев. "Това е една смешно-тъжна история – поставени са сериозни въпроси, но се надявам, зрителите в крайна сметка да си кажат: „Животът е прекрасен! Благодаря за огромните овации и прекрасни отзиви, които получихме от публиката и колегите от артистичните среди!“, допълни той.

1500 зрители събра премиерата на "Чичо Коледа" в Зала 1. Сред тях освен Иван Лечев бяха още Аня Пенчева, Неда Спасова, писателят Владимир Зарев - носител на орден „Стара планина“, който предоставя специално за снимките на „Чичо Коледа“, Дарин Ангелов, Робин Кафалиев и др.

„Чичо Коледа“ е носител на Наградата на публиката на фестивала „Златна роза“ и Наградата на Варна на „Любовта е лудост“.

В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство, и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си, улични музиканти с добро сърце – всеки със своята любов, приятелство, тъга и щастие.