Intelligent Music Project с Рони Ромеро представят България на Евровизия (Обновена)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10433317 www.24chasa.bg
СНИМКА: Йордан Симеонов

Рокмузикантите от Intelligent Music Project ще представят България на Евровизия догодина. Това съобщиха от БНТ днес.

Шестима ще са музикантите, които ще се качат да пеят на сцената на престижния музикален конкурс. Сред тях ще е и настоящият вокалист на култовата група "Рейнбоу" Рони Ромеро, който пее в Intelligent Music Project вече трета година. Колегите му, с които ще представя България на Евровизия, ще са Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков.

Intelligent Music Project е българска рокгрупа с голямо международно участие. През годините в албумите на бандата са участвали едни от най-големите рокмузиканти в света – Саймън Филипс, Джон Лоутън, Джоузеф Уилямс, Рони Ромеро, Джон Пейн, Карл Сентaнс, Боби Рондинели, Ричард Грисман и др.

Създател, продуцент, както и автор на всички текстове и песни на Intelligent Music Project е д-р Милен Врабевски. Досега супергрупата има издадени 6 албума.

Шест са и парчетата, с които съставът и създателят му д-р Врабески кандидатстват пред БНТ за Евровизия. Песента, с която ще представят България, няма да бъде балада, а с истинско рок звучене. Текстът й ще е на английски език и ще има силно послание, обясниха от групата.

Тя и клипът към нея ще бъдат представени в началото на декември, а след това групата тръгва на минитурне - ще изнесе концерти в 5 града. Това ще са Благоевград - на 7 декември, Плевен - на 9 декември, Велико Търново - на 13 декември, Русе - на 15 декември, и Стара Загора - на 17 декември. На входа ще се правят безплатни антигенни тестове, обясни д-р Врабевски.

Евровизия догодина ще се проведе в Торино. 41 държави ще имат свои представители на престижния конкурс.

Двата полуфинала ще са на 10 и 12 май, а финалът - на 14 май 2022 г.