Румен Радев пак хвана китара, свири и пее парче на “Диана Експрес” за победата (Обзор)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10437395 www.24chasa.bg
Румен Радев свири на китара.

Ти си звезда в мрачен час,

обич си ти.

Ти ще останеш завинаги

в моите мисли, в моята душа.

Това пее президентът Румен Радев в нощта на балотажа, акомпанирайки си сам на китарата.

Сензационният клип, на който президентът изпълнява “Признание” на “Диана Експрес” след победата си, се появи в YouTube. А стихът е от припева на парчето.

От кадрите става ясно, че това се случва в щаба на Радев в НДК. Следват бурни аплодисменти от екипа му, пред който той се изявява като истински професионален музикант. Прави впечатление, че и тембърът на президента се доближава до оригинала.

Всъщност Румен Радев е с китара в ръцете от ученик. В 7-и клас печели състезание между школите по класическа китара от цялата страна. Освен че явно е добър на струните, имал и невероятен слух - в училище записвал без грешка нотите на това, което учителката по музика свирела.

А изборът на парчето от изборната победа не е случайно - Радев и жена му са големи фенове на композициите на Митко Щерев. Освен това допреди да влезе на “Дондуков” 2, свири и пее “Щурците”, ФСБ, “Сигнал”, Висоцки, от младеж слуша “Пинк Флойд” и “Алън Парсънс Проджект”. Когато стана президент, призна, че умишлено се е разделил с китарата - да не го изкушава и разфокусира.

Жена му често го поздравяваше и с хевиметъл парчета, когато бе активна в социалните мрежи. Като командир на авиобазата “Граф Игнатиево ” преди 14 г. Радев покани там вокала на “Айрън Мейдън” Брус Дикинсън, който е много запален по самолетите.