Новите заглавия на ИК "Хермес"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10437436 www.24chasa.bg

Неда Антонова и Елин Пелин са изборът на издателите

"Мислеща тръстика" на Неда Антонова и 

Остава ли пепел от мислещата тръстика

КК “Хермес” издава “Мислеща тръстика” на Неда Антонова.

Животът на всеки от нас се побира в десетина изречения. Има дни, дори години, минали, без да ни оставят спомен. Като че друг ги е живял вместо нас. Човек невинаги знае, че е жив. И идва ден, когато - за да се увери! - той си брои белезите: външни - от нанесените му рани, вътрешни – от раните, които той е нанасял.

Тази книга е такава: сборник белези от съществуването. Тук са подбрани дори синините, с които идните битки ще ме отличат.

“Блестяща книга. Писана с душата на поет и опита на мъдрец. Прозрения за смисъла, за вярата и надеждата, за любовта и избора, за вътрешната хармония на човек, намерил себе си и своето поприще.

Мъдра книга, мъдра и ефирна. Алгоритъм на една човешка душа - душата на Неда Антонова, пише редакторът и издател на КК “Хермес” Стойо Вартоломеев.

Ян Бибиян и Фют

в луксозно издание

Споделете радостта от четенето с децата! “Ян Бибиян” на Елин Пелин излиза в луксозно издание от поредицата “Любими детски писатели” (ИК “Хермес”). Илюстрациите са на Борис Стоилов. Непослушното хлапе Ян Бибиян по цял ден скита и се чуди каква поразия да направи. Другар в игрите му става дяволчето Фют. То отвежда малкия пакостник в омагьосаното царство на Мирилайлай. Ще успее ли рошавият немирник да победи злия магьосник?

Класация