Боб по манастирски, кавърма и козунак в 100 рецепти на Иван Звездев

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10437526 www.24chasa.bg

Какъв е вкусът на България според известния кулинар - коледно вкусно предложение на ИК "Сиела"

Иван Звездев представя “Вкусът на България” в юбилейно издание със 100 рецепти – книга за 20 години след началото на “Бон апети” (ИК “Сиела”).

В луксозното издание с твърди корици популярният български кулинар е подбрал 100 от най-обичаните родни рецепти.

Иван Звездев е един от най-популярните и обичани родни кулинари. Телевизионните му предавания и книги са послужили като въведение в готварството на цяло едно поколение, а днес усмихнатият водещ ни радва от най-гледания български кулинарен канал в YouTube – “Кухнята на Звездев”.

20 години след завръщането на Звездев от Аржентина в България и старта на кариерата му на малкия екран в книжарниците се появява луксозното юбилейно издание “Вкусът на България”, което събира 100 традиционни и придошли рецепти, издържали изпитанието на времето и настанили се трайно на трапезата на българина.

В настоящото издание са включени емблематични ястия от различни краища на България, които не са известни в цялата страна и такива, които идват извън българското землище, но са част от националната ни кухня - “ като дрипави першоре”.

Ще откриете класически гозби като кавърма, козунак и боб по манастирски. Други включени ястия са навлезли съвсем наскоро, но вече са неразделна част от ежедневното ни меню – например спагетите с кайма. Нещото, което ги обединява, е вкусът, който идва от подправките, както и усещането за завръщане у дома.

В своята юбилейна книга Иван Звездев успява да създаде ярък и запомнящ се кулинарен портрет на България - автентичен и запомнящ се.

Moже ли воденето на дневник да

подобри психичното ни здраве?

“РАЗниМисли” от психолога Детелина Стаменова предлага ежедневна терапия за преоткриване на нов път към себе си (ИК "Сиела").

Воденето на дневник е добре приета практика в различни психотерапевтични школи с това, че помага на този, който я води осъзнато включи самонаблюдението си, което подпомага менталното здраве и възможността човек да се вгледа по-внимателно в предизвикателствата в живота си. Създаден с цел да подпомогне този личен процес, този дневник би имал ползотворно влияние независимо дали го правите сами или сте в терапия. Лечебното действие на писането се е утвърдило като един от най-достъпните начини наблюдавате себе си и своите мисли.

На български език се появява “РАЗниМисли” от популярния психотерапевт Детелина Стаменова – красив и детайлен вариант на дневник, с който да полагате ежедневна грижа за себе си и вътрешния си свят. Огледало на пътя ви, което подсказва вярната посока тогава, когато сякаш сте я загубили.

Базирайки се на своята практика през годините, Детелина Стаменова е съумяла да обобщи впечатленията си от психотерапевтичните сесии и да оформи лесен и подреден инструмент, в който са включени въпроси и упражнения, с които да се опитате да откриете път към вътрешното си аз.

Разделен на 12 теми и 12 части, дневникът може да бъде списван през цялата година или да бъде отварян тогава, когато има нужда. Заложени различни упражнения и въпроси, както и достатъчно пространство, за да може всеки сам да разгърне творческия си потенциал.

Изданието успява да обхване сложната мозайка на ума, да ви даде пространство сами да погледнете по различен начин към ежедневието и неговите проблеми, но и радости; да насочи личността към нови прозрения и открития. В свободата, които тези страници носят, човек може да избере дали да списва дневник на навиците, на благодарността, на храненето, на настроението. Да се види чуплив или силен, да си спомни за онова „себе си“, което понякога изчезва в бега на часовете, дните и големите им сестри и братя – седмиците и месеците.

В този процес на саморазкриване списващият няма да бъде сам – на сайта на книгата читателят може да открие образци и примери, които може да използва за насоки при попълването на темите. А може и да опита нещо съвсем ново. Има пълна свобода.

“РАЗниМисли” е възможност да останете насаме със себе си в края на деня. Той е съкровищницата, в която се крие ключът към загадките на индивидуалната вселена, която съзнанието на всеки един от нас представлява.

Истинската

история на Мечо Пух

“Мечо Пух: Имало едно мече” от Джейн Риърдън е написана в оригиналния стил на Алън Милн и с илюстрации в стила на Ърнест Шепърд.

Тя е в стила на Алън Милн, “Мечо Пух: Имало едно мече” от Джейн Риърдън е вдъхновена от живота на истинския Кристофър Робин (ИК “Сиела”). Мечо Пух неоспоримо е един от най-обичаните герои и може би най-известното мече в света.  Това е първата предистория за героите на Голямата гора, официално одобрена от наследниците на Милн. 

Класация