Джон Гришам по следите на сериен убиец

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10437558 www.24chasa.bg

Книгата на Джон Гришам “Списъкът на съдията (ИК "Обсидиан”) е уникално завръщане на известния майстор на съдебните трилъри към теми, които го направиха така четен и полулярен по цял свят!

"Париж си е Париж", казваше един известен художник. Можем само да добавим: "Гришам си е Гришам" и имаме поредното доказателство.

Адвокат Лейси Столц от Комисията по съдийска етика във Флорида е по следите на сериен убиец, а основният заподозрян e действащ съдия с безупречна репутация.

Преди три години Лейси е разобличила корумпиран магистрат – това е единственият интересен случай в нейната монотонна работа.

И точно когато е готова да напусне, към нея се обръща жена, която се представя под различни псевдоними, защото се страхува за живота си. Нейният баща е убит преди повече от двайсет години, а извършителят не е разкрит. Тя обаче подозира кой е той и не е спирала да го следи. Открила е и още негови жертви.

Но едно е да имаш подозрения, а друго – да можеш да ги докажеш. Мъжът е умен, манипулативен и изобретателен и никога не оставя улики на местопрестъплението. Разбира от криминалистика и полицейски процедури. И най-важното: познава закона, защото е окръжен съдия във Флорида. В списъка на жертвите му попадат хора, имали нещастието да се изпречат на пътя му. Ще успее ли Лейси да го залови, преди да влезе в този списък?

Смразяваща игра на котка и мишка с майсторски режисиран съспенс.