Племенницата на мис Фишър наследява не само богатството, но и занаята - става детектив

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10463959 www.24chasa.bg
Перегрин разследва убийства в средата на 60-те години в Мелбърн.

Мис Фрайни Фишър - главната героиня в австралийския сериал “Мистериите на мис Фишър”, бързо се превърна в любим тв образ за зрителите от цял. свят. Първата жена детектив в страната си, тя разплита мистериозни случаи през 20-те години на миналия век. Това се случва в ерата на джаза, скъпите имения, мистериите, в които няма ДНК и специални ефекти, затова и сериалът е сред най-успешните в жанра и съвсем естествено създателите му правят още един много подобен.

Това е “Новите мистерии на мис Фишър”, който също успешно съчетава блясък, стил и опасни приключения. Историята в него започва с изчезването на мис Фишър някъде из Нова Гвинея, като действието се развива вече през средата на 60-те години в Мелбърн. Главната героиня в него е Перегрин Фишър, която е дъщеря на полусестрата на Фрайни Анабел. Младата жена наследява богатството на известната си леля, която никога не е срещала в живота си, а е изчезнала мистериозно. Перегрин много скоро тръгва по пътя на леля си и се превръща в един от най-добрите детективи, докато получава напътствия от изключителните жени в Клуба на приключенците, в който членува и нейната леля.

Сериалът започва да се излъчва на 21 февруари 2019 г., а тази пролет се появи и негово продължение. Това стана по-късно от очакваното - все пак пандемията промени много от плановете на големите тв студия.

Във втори сезон, докато престъпленията продължават да нарастват по улиците на Мелбърн, племенницата на мис Фишър, която никога не казва никога, се заема с най-големите мистерии, с които се е сблъсквала досега.

Перегрин се опитва да съчетае едновременно любовта, кариерата и живота на авантюрист. Точно когато ухажването между нея и благородния полицай Джеймс е в разгара си, желанието му за брак ги изправя на кръстопът, който може да ги отведе в различни посоки. След смелите им съвместни усилия за разрешаване на различни случаи в магазини, телевизионни студиа и кулинарни училища в първи сезон Перегрин, Джеймс и останалата част от екипа продължават пътешествията си към себеоткриване и романтика, опитвайки се да се справят с някои предизвикателни въпроси за ролята на мъжете и жените в променящия се свят.

Героите са изправени пред забавна смесица от мистерии, които включват случаи за сексуална свобода, стюардеси, семейни предразсъдъци, изложения на кучета, войни на тийнейджърски банди, боулинг зали, надпревара с гълъби и други, а за завършек на сезона ще има и убийство на новогодишно парти.

Сериалът се излъчва всеки четвъртък от 22 ч по “Фокс Крайм”.