Кметът на Стара Загора и руският посланик запалиха две елхи в центъра на града

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10465207 www.24chasa.bg
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и руският посланик у нас Елеонора Митрофанова запалиха тази вечер светлините на две елхи в града. СНИМКА: Ваньо Стоилов

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Нейно Превъзходителство г-жа Елеонора Митрофанова, извънреден и пълномощен посланик на Руската Федерация в България, запалиха тази вечер в центъра на града светлините на две елхи. Най-напред заблестя с празничната си украса жива вечнозелена елха пред сградата на общината. Наред с това светнаха и други атракции наоколо, като трите сребърни елена, пред които всички деца пожелаха да се снимат.
След това под командата "Елха, запали се!", която г-жа Митрофанова изрече на български език, заблестя и 13-метровата изкуствена елха, която със съдействието на руското посолство у нас правителството на Москва предостави на Стара Загора за тазгодишните коледни и новогодишни празници. Подобно на пъзел, тя бе сглобена пред Музея на религиите в града за 4 дни. Руският посланик каза на старозагорци, че елхата символизира дружбата между нашите два народа и им пожела мир и щастие през Новата година.