Премиера на "Грозният" тази вечер в Търговище

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10475410 www.24chasa.bg
Сцена от премиерата на "Грозният" в Търговище. Снимка: Драматичен театър - Търговище

Втора премиера за по-малко от два месеца представя Драматичният театър в Търговище. Тази вечер на неговата сцена ще се играе "Грозният“ от Мариус фон Майенбург. Постановката е на Денислав Янев, а в главната роля влиза актьорът Петко Венелинов, популярен сред зрителите като Станислав от сериала "Скъпи наследници“..
"Грозният“ е социална сатира за проблемите, които среща изобретателят на автомобилни части Лете. Шефът не му позволява да отиде на търговски конгрес и сам да представи последното си изобретение, защото…е прекалено грозен!
Осъзнал, че живее в свят, в който опаковката е по-важна от съдържанието, и визията му играе ключова роля за бъдещи успехи, Лете решава да си направи пластична операция. С ново лице и ново самочувствие той бързо започва да се радва на внимание от ръководството на фирмата, клиенти и жени, което никак не се харесва на завистливия му асистент и ревнивата му приятелка.
Хаос от абсурдни ситуации настъпва в момента, в който и други пожелават да бъдат успешни като Лете и решават да си направят същото лице като него. Кой кой е става все по-трудно за различаване, след като личните умения и качества отдавна са загубили значение и всички са заприличали на идентични артикули, излезли от конвейерната линия на известен бранд.
Наред с Петко Венелинов в ролята на Грозния, с по няколко превъплъщения в спектакъла се заемат най-новите попълнения в трупата на театъра – Лора Недялкова и Радослав Радев, както и опитният и колоритен артист Димитър Мартинов. Радослав Радев завърши тази година НАТФИЗ в класа на проф. Ивайло Христов и играе в неговия филм "Страх", който тази година е българското предложение за "Оскар" в категорията за най-добър чуждоезичен филм.
Сценографията и костюмите са дело на младата Никол Трендафилова, композитор е Милен Апостолов, носител на множество награди за музика, а със специално видео участие в спектакъла ще бъде Ясен Атанасов – актьор от трупата на Театър "Българска Армия“ в София.
В премиерната вечер, по покана на директора на театъра Владимир Петков, пред храма на Мелпомена ще свири Духовият оркестър на Търговище под диригентството на Росица Бояджиева. Музикантите ще посрещат зрителите с популярни рок изпълнения, които също са препратка към темата на представлението.