Старозагорски ученик с престижна стипендия на американска фондация

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10481027 www.24chasa.bg
Мирослав Минчев СНИМКА: Личен архив

Мирослав Минчев, ученик от 11 а клас на Професионалната природо-математическа гимназия "Гео Милев“в Стара Загора спечели стипендия на американска фондация за България в раздел „Природни науки“, съобщиха от училището. Тя се дава за високи постижения в областта на природните науки на ученици от цялата страна. Младежът за втора поредна година получава високото признание.

В началото на месец декември негово изследване беше публикувано на английски език на първа страница във вестник „Аз-буки", в приложението за изследвания и научни статии точно в тази област.
Мирослав Минчев е носител на награда "Млада Загора“ за 2021 г. в направление "Наука и образование“. Тя му бе присъдена за постигнати призови места в национални олимпиади.
Той е старозагорският представител в Националния отбор по природни науки за IYNT, станал абсолютен шампион в Международния турнир на младите естествоизпитатели тази година. Още от първия ден българският отбор, съставен от шестима от най-добрите гимназисти по физика, химия и биология, излезе на първо място в класирането. След 6 квалификационни битки българите стигнаха заслужено до финала и спечелиха златото. Победата бе завоювана при конкуренция с 84 състезатели от над 10 държави.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи на Мирослав наградата
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров връчи на Мирослав наградата "Млада Загора" на тазгодишния празник 24 май. Снимка: Община Стара Загора