Журналист написа книга за жената-шофьор и мъжа-домакиня

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10485516 www.24chasa.bg

Най-новата хумористична книга на писателя Асен Сираков „Жената- шофьор, Мъжът-домакиня“ вече е на книжния пазар.

„ На пръв поглед, шофьор като шофьор и домакиня като домакиня – какво толкова? И какво значение има дали са мъж, или жена, или обратно? Прочетете книжката и ще видите колко много неща са ви убягнали или сте ги възприемали като изключение. Разбира се, този мой скромен труд в никакъв случай не претендира да е достоверен за всички жени или всички мъже, но… бас държа, че ще откриете вътре неподозирано количество познати и куриозни неща. Посмейте се от сърце, защото съм го написал с добро!“, споделя за новата си творба Сираков, който ще развесели истински читателите с оригиналния си хумор, познат от времето, когато водеше легендарното предаване „12 + Пляс“ по „Хоризонт“ в БНР.

(откъс от книгата) 

Курсистката плавно, макар и с леки придърпвания, се движи в дясното платно, напрегнато източила шия и здраво стиснала кормилото. Изпитващият – с гримаса на човек, който намества изкуственото си чене, след като е ял ядки, гледа втренчено през предното стъкло. Черен джип ги подминава с доста висока скорост и учебната кола се покатерва на тротоара.

– И какво правиш сега?! – гневно пита изпитващият.

– Нищо… – отвръща курсистката. – Слизам.

По причини, известни само на инструкторите и изпитващите, подобни премеждия рядко имат значение и курсистката се сдобива със Свидетелство за управление на МПС.

……………………………………………………………………………..

 

Когато мъжът-домакиня започне да домакинства, той никога не знае откъде и от какво да започне. След като изпие две-три кафета (може и биричка), изпуши 2-3 цигари (ако пуши), поседи във фотьойла с вдигнати на масичката крака (вече няма кой да му прави забележка за това) и претака през главата си цялата трагедия, която му се е стоварила, той става и решава да съчетае нещата и да ги свърши едновременно, т.е. успоредно, забравяйки, уви, че по природа мъжът може да върши само едно нещо, освен ако другите неща, които трябва да върши, не ги е докарал до автоматизъм.

Резултатите са различни, но обикновено имаме:

- пълна мивка със съдове;

- загоряла тава, тенджера или и двете;

- ядливо и все пак недоопропастено ядене;

- вода, петна и боклук по пода на кухнята;

- зарязана прахосмукачка насред недоизчистения хол;

- пепел от пепелника по изчистената част (ако е пушил);

- фин, гаден прах по всичко на балкона (след изтръскване на торбичката, за да не хабим нова, която забравихме къде се намира);

- изпрани мокри чорапи в мивката на банята;

- грешен отговор на простичката задача, за която детето в най-неподходящия момент попита;

- подредена детска стая (защото детето получи нареждане с тон, недопускащ възражения).

Асен Сираков е автор на повече от 30 книги - поезия и проза, в различни жанрове - крими, трилър, детска литература, сатира и др. С новата си книга се утвърждава и като един от успешните родни писатели в хумористичния жанр.

Забавната книга с чудесните илюстрации на Валери Александров е чудесен подарък за наближаващите Коледни и Новогодишни празници. Жизнерадостният хумор и точният психологически мерник на писателя, които карат читателя да възкликне: „Вярно бе, виждал съм ги такива, преживявал съм го!“, действат терапевтично и повдигат настроението, и ни внушават, че тревогите не продължават вечно, а край нас е пълно със забавни и жизнеутвърждаващи моменти!