Цветът на 2022-а насърчава личната изобретателност и креативност (Видео)

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10486001 www.24chasa.bg

Very Peri е името на цвета на 2022 г. според Pantone Color Institute. Организацията излъчва всяка година цвят, който не само отразява със символика световната обстановка, ами диктува модните и технологични тенденции. За първи път обаче в историята на института се създава нов цвят, който да бъде обявен за цвят на годината.

„Със създаването на нов цвят за първи път в историята на нашата образователна програма за цвят на годината, PANTONE отразява глобалната иновация и трансформация, която се извършва. Тъй като обществото продължава да разпознава цвета като критична форма на комуникация и начин за изразяване и въздействие на идеи и емоции и ангажиране и свързване, сложността на този нов син оттенък с червено виолетово подчертава обширните възможности, които стоят пред нас", разказва Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute. Той допълва, че цветът на годината отразява това, което се случва в нашата глобална култура, изразявайки това, което хората търсят.

Този цвят показва жизнено, радостно отношение и динамично присъствие, което насърчава смелата креативност и изява на въображението, пише в описанието на цвета на официалния сайт на Pantone Color Institute.

Показвайки безгрижна увереност и дръзко любопитство, които оживяват нашия творчески дух, любознателният и интригуващ PANTONE 17-3938 Very Peri ни помага да прегърнем този променен пейзаж от възможности, отваряйки ни към нова визия, докато пренаписваме живота си.

Докато излизаме от интензивен период на изолация, нашите представи и стандарти се променят и нашият физически и дигитален живот се сляха по нови начини. Дигиталният дизайн ни помага да разширим границите на реалността, отваряйки вратата към динамичен виртуален свят, където можем да изследваме и създаваме нови възможности за цветове, пишат още от института, обявил новия цвят на годината.