Йоли превръща готвенето в празник

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10490872 www.24chasa.bg

Нова книга на известната кулинарна блогърка издава “Сиела”

“Празнични рецепти” е новата книга на известната кулинарна блогърка и авторка на книгите “Вкусно с Йоли” и “Сладки ноти”.

Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-обичаните и усмихнати лица на родната кулинарна сцена. Нейната най-голяма страст са виолончелото и музиката, но любовта ѝ към изкуството се пренася и в кухнята. Йоли е авторка на един от най-известните кулинарни блогове в България и е единствената българка със собствено предаване в 24 Kitchen. Ястията, които приготвя, са наслада за сетивата - смайват не само с невероятния си вкус, но и с впечатляващата си визия.

Точно навреме, за да ни подготви за наближаващите коледни празници, на книжния пазар се появява книгата “Празнични рецепти” (ИК “Сиела”). В нея Йоли ни предлага нова колекция от апетитни предложения за специални моменти.

В “Празнични рецепти” са поместени над 100 идеи за вкусни, полезни и интересни ястия, които ще се превърнат в украшение за всяка трапеза и повод за много споделени усмивки.

В селекцията си Йоли е подбрала както добре познати ястия, които задължително присъстват във всяко празнично меню, така и алтернативни рецепти, които разпалват въображението и освежават кулинарните умения. От традиционната питка за Бъдни вечер до интригуващата и екзотична джин сьомга с краставица и хрян, всяко едно от ястията на Йоли е поднесено с много вдъхновение и отдаденост. 

Защото храната, също както празниците, е любов. Тя е силата, която създава дом и събира най-близките хора около една маса. Йоли е вложила именно тази любов и цялата си страст към кулинарията в “Празнични рецепти”. Тя насърчава всеки да се потопи в радостта от готвенето, да експериментира с нови вкусове, форми и съчетания и с щипка любов да превърне храната си в изкуство. 

Излиза сборник с

хумористични разкази

по случай 75-годишнината

на вестник “Стършел”

През 2021 г. “Стършел”, хумористичният седмичник с име на жилещо насекомо, навърши 75 години. Това го прави най-старият български вестник, който излиза без прекъсване, без да е променял името и нрава си.

По случай знаковата му годишнина на книжния пазар се появява хумористичната антология “Класика в жанра” със съставители Михаил Вешим и Румен Белчев (изд. “Сиела”). Тя събира подбрани разкази от някои от най-знаменитите автори на изданието, превърнали се в класици на българската сатира. 

В “опит да обхванат необхватното” изобилие от Стършелови разкази двамата селектират 23 текста, в които се оглежда жужащата душа на любимия вестник. Сред тях са творби на Радой Ралин, Борис Априлов, Станислав Стратиев, Йордан Попов, Мирон Иванов, Петър Незнакомов, Ясен Антов и на други сатирици от различни поколения.

Макар и различни литературни “парчета”, всеки един от текстовете, включени в антологията, е издържал “теста на времето”, а много от тях са били превеждани и печатани в различни чуждестранни медии.

Във времена, в които печатните издания са все по-застрашени от инвазията на дигиталния свят, “Класика в жанра” се превръща в посланик на цяла една епоха и отдава почит на някои от най-остроумните български писатели, посветили перото си на усмивката и истината в литературата.

Стратегия за справяне

с житейските битки

“33-те стратегии за войната” на Робърт Грийн дава стратегически ходове за справяне с житейските битки (ИК “Сиела”). Това е наръчник за усвояване и развиване на стратегическия подход към изпитанията, който печели на автора си титлата “Съвременния Макиавели”. Илюстрирано с множество примери от историята - както за величествени успехи, така и за чутовни загуби - изданието използва примери от живота на знакови исторически личности. Безмилостен в анализа си на човешкото поведение и скритата мотивация, Грийн успява да пресъздаде работещи стъпки и да даде насоки, които водят до стратегически триумф във всеки аспект на воюването.

Класация на издателството

Йоли превръща готвенето в празник

Йоли превръща готвенето в празник