Най-малката дъщеря на Кирил Петков стана на 10 с нова прическа

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10568483 www.24chasa.bg
Детето на Кирил Петков се превърна в Златокоска

Ана си направи руси кичури с позволението на майка й

Красивото най-малко момиче на премиера Кирил Петков - Ана днес навършва 10 години. Тържеството за кръглата годишнина със сигурност ще бъде отпразнувано с голяма здравословна торта и разбира се, приятели от училището, въпреки, че децата са ваканция.

"Новите кичури на Ани", написа майката на момичето - Линда Макензи в инстаграма си и пусна хубава снимка на прическата на дъщеря си. Най-малката дъщеря на Кирил Петков е също като него свободолюбива и много забавна, твърдят приятелите й. Хубавицата е като майка си естествено руса и добавените няколко златисти кичури едва ли ще се отразят на цялостната й визия, смятат фризьорите, направили новата прическа на Ана.

Линда Макензи, която в момента е пуснала сладкарницата си във ваканция тази седмица, също с нетърпение очаква купонът за рождения ден на Ана.

Красивата Линда, която е съпруга на министър-председателя ни от 22 години е икономист по професия, но се отдава на сладкарството с истинска страст. Безглутеновите торти са й специалитет, който приготвя с голямо удоволствие.

"Цял живот работя с торти и сладки неща, майка ми и тя е добър готвач", споделя Линда.

Тя самата има проблем с глутена, а една от триете им дъщери е с диабет. Това е и основната причина Линда да прави по-различни торти и здравословни сладкиши.

"Правим торти точно пред витрината и е много интересно за клиентите, защото виждат как става тестото, като вкъщи е", разказва усмихнатото лице на Кирил Петков. Много от рецептите в сладкарницата на Линда са семейни - от майка й, баба й, дори от прабаба й. Макензи ползва предимно български продукти, но признава, че за успешния бизнес е важна и подкрепата от семейството.

Подкрепата в едно семейство е важна, стана ясно от пост на Линда в социалните мрежи, минути след като съпругът й се закле като министър-председател на България. Тя стои до него плътно и не обръща внимание на клюките. "Не бих си направила пластична операция за нищо на света. Не мога да си представя и че няма да работя. Освен когато бях в майчинство, не вярвам пак да се задържа вкъщи, не съм такъв тип човек", споделя вдъхновяващата Линда.

Едно от най-вкусните неща в сладкарницата на Макенци е чийзкейкът без глутен, който носи името на средната дъщеря на семейството - Ема, тъй като тя страда от диабет. И трите деца, както и майка им имат непоносимост към глутен и именно затова канадката се насочва към тази ниша. Първородната им дъщеря Ванеса учи за инженер-химик в Ню Йорк, но често е тук в България. Преди това завърши СМГ в София. Тук тя е на добро ниво по математика, но там я помислили за гений, разказва Петков преди време пред "24 часа". Средната им дъщеря е Ема, която също учи в СМГ, а най-малката е Ана.

Таткото не пропусна да уточни, че и трите момичета, както и съпругата му са ваксинирани, тъй като това е начинът повече хора да се защитят от върлуващия коронавирус.