Алек Болдуин e предал телефона си на полицията

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10652336 www.24chasa.bg
Алек Болдуин

Актьорът Алек Болдуин е предал мобилния си телефон на разследващите фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна "Rust" ("Ръжда") в Ню Мексико през октомври, съобщават Ройтерс и Франс прес.

През декември следователите се сдобиха със заповед, позволяваща им да изземат телефона на Болдуин, надявайки се, че устройството може да съдържа "доказателства" във връзка с инцидента. От офиса на шерифа в окръг Санта Фе, Ню Мексико, заявиха по-рано през седмицата, че все още се опитват да получат телефона на актьора, предава БТА.

В петък говорителят на шерифската служба Хуан Риос е съобщил в имейл, че телефонът на Алек Болдуин е бил предаден на властите в окръг Съфолк, Ню Йорк, които са в процес на изтегляне на съответните данни за изпращане на следователите в Санта Фе.

Болдуин репетира сцена на снимачната площадка на уестърна, когато реквизитният пистолет, който държи, произвежда фаталния изстрел с боен патрон, отнел живота на операторката Халина Хъчинс. Актьорът твърди, че не е натиснал спусъка и е съкрушен от случилото се.

Заповедта за обиск упълномощава следователите да изземат телефона на Алек Болдуин, за да проверят текстови съобщения, имейл, комуникации в социалните мрежи, активност на браузъра и друга информация, съхранявана на устройството, според съдебните документи.

Арън Дайър, адвокат на Болдуин, потвърди, че актьорът е предоставил телефона си на властите в петък. "В телефона няма да намерят търсените отговори. Алек не е направил нищо нередно", се посочва в изявлението, направено от Дайър. "Същинският въпрос, който първо и преди всичко трябва да получи отговор, е как бойни патрони са попаднали на снимачната площадка", допълва адвокатът.