Драматично-кукленият театър на Силистра ще представи в Попово комедията "Вражалец"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10670310 www.24chasa.bg
Людмил Веселинов, кмет на община Попово

Драматично-кукленият театър на Силистра ще представи в Попово комедията "Вражалец" по Ст. Л. Костов. Домакин на постановката ще бъде Народното читалище "Св. Св. Кирил и Методий", което кани жителите и гостите на Бялото градче на театър, съобщиха от културната институция.

Диалогът на българския театър със Стефан Лазаров Костов никога няма да свърши. Този писател, отдавна признат за един от най-големите творци в българската национална култура, винаги е нужен на българската сцена и като човек, който се смее; и като великолепен майстор на комедията; и като тънък психолог и като голям хуманист, посочват от читалището в Попово. Според домакините, творчеството на Костов и най-вече написаните от него комедии, минават през безпогрешния филтър на времето и отреждат на своя автор едно от най-високите места в българската драматургия и култура.

Комедията "Вражалец" ще се играе в Попово на 3 февруари, от 18.00 часа. Билети - на цени от осем и шест лева, вече се продават на касата на културната институция. Посещенията в салона ще са при спазване на всички противоепидемични мерки.