София Бобчева и Александър Кадиев влизат в 16 различни роли, започват турне

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10670498 www.24chasa.bg
София Бобчева

София Бобчева и Александър Кадиев влизат в 16 различни роли на хора от нашето съвремие - в най-новата постановка на режисьора Златомир Молдовански. Премиерата на "Игра за двама" в София е на 15 февруари - в "Сълза и смях", съобщават от екипа.

По думите им това е комедия за разминаванията и недоразуменията в отношенията между мъжете и жените. Авторът Иво Сиромахов разказва с ирония и усмивка историите на няколко двойки, които изпадат в абсурдни ситуации, търсейки любов, разбиране, пари или известност.

Двамата актьори пресъздават образи на продажни плеймейтки, корумпирани политици, псевдопатриоти, вечно неразбрани интелектуалци, измамници автотърговци и други.

Зрителите ще надникнат в кухнята на театъра, за да видят как се подготвя едно представление. Пред погледа на публиката актьорите влизат от една роля в друга, сменят различни образи, въвеждат ни в процеса на създаване на спектакъла. "Защото животът е игра, в която всички ние участваме. Важното е да го правим с усмивка", разказват от екипа.

Сценографията е на Ивелина Минева, а автор на музикалното оформление - Стефан Здравески.

През следващите месеци "Игра за двама" ще гостува в Пловдив - 13 март, Варна - 24 март, Бургас - 12 март, и Лондон - 9 април.