Връзката автентичност и интерпретация е на фокус във "Вярно с оригинала" на Г. Борисова

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10670966 www.24chasa.bg
Снимка: Музикален театър

Най-новото авторско соло на Галина Борисова ще има премиера на 28 януари в галерия "Етюд".

"Вярно с оригинала" се занимава със силата на независимата мисъл и конструктивното въображение, на фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени", разказват от екипа.

Помним това, което ни е направило силно впечатление, но дали е достоверно? Как коментираме създаденото преди нас или от нас? Дали света около нас ни носи някакво удовлетворение? Артистът трупа опит чрез импровизацията, открива свежест, мутира и учи, но може ли да достигне съвършенство? Това са само част от въпросите, които представлението поставя.

Костюмите и сценичната среда са на Дарина Стоименова-Стодара, музикалното оформление - на Емилиян Гацов-Елби.

"Солото се опитва сериозно, но и с неизбежна ирония да "разследва" последователността на разума и безпорядъка на нашите впечатления. Затова нека бъдем в крак с новото време и да наложим автоматичното архивиране, без което не можем да удостоверим собственото си присъствие. В крайна сметка всичко се свежда до това да завериш себе си с подпис и печат, и да се отчетеш навреме", казва Борисова.

"Размишлявайки за въздействието на обектите и въздействието на хората, които ни причиняват често горчиви усещания, животът става по-сложен и наситен и не може да се продължава, както допреди малко. Трябва да сме готови да можем да живеем и дори когато инструментите ни са счупени, електричеството е спряло и дъждът вали", казва още Галина Борисова.

Тя нарича себе си хореограф мутант. Има над 50 спектакъла, представени в Европа и САЩ. Сред тях са "Хуанита Хилдегард Бо", "Танцувам Мария Калас", "Тук долу всички люляци умират" и др. Автор е на книгата "Танцови представи и артистични предпочитания".

Следващите дати на "Вярно с оригинала" са на 29 януари, 4 и 5 февруари. Галерия "Етюд" е на площад "Журналист", на ул. "Цанко Церковски" 34.