Двама популярни актьори на Плевенския театър вълнуват ценителите с "Един мъж и една жена"

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10672034 www.24chasa.bg
Драматично-кукленият театър "Иван Радоев" в Плевен СНИМКА: Гугъл стрийт вю

Двама популярни актьори на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" в Плевен - Мариета Калъпова и Георги Ангелов, трета поредна година привличат зрителите със своя спектакъл "Един мъж и една жена", съобщиха от културния институт.

Изпълнителите са сред най-дългогодишните и изтъкнати артисти на трупата, създали десетки образи на плевенската сцена, които радват много ценители на театралното изкуство в града. Техният съвместен камерен спектакъл "Един мъж и една жена" е създаден по пиесата на Валентин Красногоров от режисьора Анастас Попдимитров, а сценографията и костюмите са дело на Мария Диманова.

Мариета Калъпова и Георги Ангелов разказват по неподражаем начин какво се случва, когато се сблъскат женска жертвоготовност и мъжка страст. В техните комични и тъжни отношения бушуват противоречиви емоции - от близост и топлота до яростно противопоставяне. Многопластовите характери на героите им изненадват с неочаквани и обрати в поведението. Щастието за двамата изглежда близко, но дали мъжът и жената ще направят нужен компромис, е въпрос, който вълнува зрителя до финала.

Поредната среща с изкуството на Мариета Калъпова и Георги Ангелов ще бъде утре вечер от 19.00 часа.